Top 10: beste password managers van 2021 (+1 extra)

Van dating-apps tot super veilige bankwebsites. Bijna elke website die je bezoekt, staat erop dat je gebruikmaakt van een gebruikersnaam en wachtwoord. Het menselijk geheugen kan geen tientallen wachtwoorden onthouden. Sommige mensen denken dat het een goed idee om het eenvoudigst mogelijke wachtwoord te gebruiken, zoals “123456789” of “wachtwoord”, dat gemakkelijk te onthouden is. Anderen zullen een super willekeurig wachtwoord onthouden en dit voor alles gebruiken. Beide mogelijkheden riskeren dat je slachtoffer wordt van identiteitsdiefstal.

Ga niet te werk zoals zij. Met een wachtwoordbeheerder hoef je niet het unieke wachtwoord voor elke website te onthouden. De wachtwoordbeheerder bewaart jouw wachtwoorden en helpt je zelfs bij het genereren van nieuwe willekeurige wachtwoorden. We hebben veel wachtwoordbeheerders getest en geanalyseerd, zodat je de wachtwoordbeheerder kunt kiezen die het best bij jou past. Ben je niet tevreden met jouw eerste keuze? Maak je geen zorgen. Met de meeste aanbieders van password managers kun je opgeslagen inloggegevens exporteren en importeren, waardoor het schakelen tussen wachtwoordbeheerders wordt vereenvoudigd.

Wij hebben de veiligheid, functionaliteit, beschikbaarheid, klantenservice en prijs van de wachtwoordbeheerders op het internet getest. Zodoende hebben wij een top 10 wachtwoordbeheerders van 2021 kunnen samenstellen. Daarnaast hebben wij een extra password manager aan deze lijst toegevoegd, die ook zeker weten het bekijken waard is.

Inhoudsopgave

Hoe beoordelen wij de beste wachtwoordbeheerders van 2021

Wij hebben deze beste wachtwoordmanagers op verschillende platforms getest, dus wij zijn er zeker van dat ze werken zoals geadverteerd. Waar wij tijdens onze test op hebben gelet:

 • Veiligheid. Wij hebben de versleuteling geanalyseerd die elke wachtwoordbeheerder beschermt, voor deze top 10 is de standaard 256-bits AES-codering. Wij hebben ook gezocht naar unieke functionaliteiten, zoals tweestapsverificatie en zero-knowledge protocol. Dit betekent dat zelfs de aanbieder van de wachtwoordbeheerder geen toegang heeft tot jouw gebruikersnamen en wachtwoorden.
 • Functionaliteit. Wachtwoordbeheerders bevatten veel verschillende functies, waaronder het opslaan van bestanden, het invullen van webformulieren, het veilig delen van wachtwoorden, VPN en zelfs dark web-monitoring. Wij hebben al deze functies geprobeerd om erachter te komen welke functies essentieel zijn en welke slechts add-ons zijn.
 • Beschikbaarheid. Als de gebruikersinterface rommelig is, zijn de ingebouwde functies onbruikbaar. Wij hebben veel onderzoek gedaan naar deze wachtwoordbeheerders om te begrijpen welke wachtwoordbeheerders meer geschikt zijn voor gevorderde gebruikers en welke wachtwoordbeheerders ideaal zijn voor niet-technisch onderlegde mensen.
 • Klantenservice. Als je probleem ondervindt, wil je natuurlijk snel op weg geholpen worden. Wij hebben daarom de klantenservice van alle wachtwoordbeheerders gerangschikt op basis van hulp, reactietijd, type-ondersteuning en ondersteunende talen.
 • Abonnementskosten. Wij willen wachtwoordbeheerders aanbieden die waar zijn voor je geld, dus onze top 10 bevat alleen wachtwoordbeheerders die geweldige functies aanbieden voor een scherpe prijs. Wij vinden prijs-kwaliteitverhouding erg belangrijk.

🥇 Dashlane — Beste allround wachtwoordmanager

De website van Dashlane

Dashlane staat al tijden bovenaan onze lijst van wachtwoordbeheerders en heeft goed gepresteerd in de vergelijking van 2021. Dashlane is heel gemakkelijk te gebruiken voor allerlei doelgroepen, erg veilig en biedt een reeks ongekend krachtige functionaliteiten:

 • Tweestapsverificatie. Ondersteunt standaard tweestapsverificatie-applicaties, zoals Authy, Google Authenticator en FreeOTP, evenals biometrische en USB-authenticatie via YubiKey.
 • Dark web-monitoring. Scan inloggegevens, financiële gegevens en ID-informatie op het dark web. Als de kans bestaat dat jouw identiteit misbruikt wordt of reeds misbruikt is, zal Dashlane jou onmiddellijk op de hoogte stellen en oplossingen voorstellen.
 • VPN (virtual private network). De VPN van Dashlane is zelfs beter dan sommige individuele VPN’s. Het kan de geografisch beperkte streamingdiensten bruikbaar maken, zonder de snelheid van de internetverbinding te verlagen. Het no-log-beleid voorkomt dat Dashlane browsegegevens opslaat.

Wat Dashlane onderscheidt van de concurrentie, is de wachtwoordwisselaar: je kunt honderden wachtwoorden met een enkele klik vervangen. Deze zeer handige functie kan tijd besparen en is beschikbaar voor zowel gratis als betalende gebruikers, wat uniek is voor een wachtwoordbeheer.

De gratis variant van Dashlane is vanuit de basis redelijk goed. Het bevat een wachtwoordwisselaar, veilig delen van notities en zelfs tweestapsverificatie. De gratis variant heeft echter een wachtwoordlimiet van 50 en kan slechts op één apparaat tegelijkertijd worden gebruikt. Daarom is dit voor de meeste mensen niet de beste keuze.

Conclusie 

Als je op zoek bent naar een alles-in-één wachtwoordbeheerder, is Dashlane wellicht iets voor jou. Zoals wij in onze uitgebreide recensie van Dashlane hebben gezien, bevat het veel geavanceerde functies. Waaronder dark web-monitoring en VPN, maar vergeet de basis niet. Dashlane’s intuïtieve interface, handige wachtwoordwisselaar en zero-knowledge protocol maakt het de beste wachtwoordbeheerder van 2021 die beschikbaar is voor de meeste mensen.


🥈 LastPass — Beste functionaliteiten in gratis abonnement

De website van LastPass

LastPass biedt vooralsnog, van alle wachtwoordmanagers die wij hebben getest, het beste gratis abonnement. De gratis variant van LastPass stelt geen limiet aan het aantal opgeslagen wachtwoorden of het aantal apparaten dat je kunt gebruiken in combinatie met LastPass.

Behalve het kunnen opslaan van wachtwoorden, omvat de gratis variant van LastPass ook nog:

 • One-to-One Sharing. Deel eenvoudig versleutelde inloggegevens en andere belangrijke informatie (maar er kan slechts één gebruiker tegelijk worden gedeeld).
 • Security Challenge. Controleert de wachtwoordbeveiliging en wijst op oude, zwakke en gelekte wachtwoorden. Zo beschik je altijd over het meest veilige wachtwoord.
 • Digital Wallet. Slaat creditcardgegevens op en vult deze automatisch in om te beschermen tegen misbruik door keyloggers aangebracht door kwaadwillenden.
 • Tweestapsverificatie. Synchroniseert met de ingebouwde LastPass Authenticator en apps van derden, zoals Google Authenticator en Microsoft Authenticator.
 • Secure Notes. Bewaart op een veilige wijze notities in de cloud.

LastPass biedt abonnementen voor veel verschillende gebruikers: ze hebben een premium-abonnement, een Families-abonnement en 4 verschillende Enterprise-abonnementen. Voor ieder wat wils, mag je verwachten. Betalende gebruikers krijgen ook het delen van meerdere accounts, ondersteuning voor technische prioriteit en 1 GB beveiligde gegevensopslag.

Het betaalde LastPass-abonnement omvat ook geavanceerde opties zoals YubiKey, Sesame en vingerafdrukverificatie. Een sterke aanvulling ten opzichte van het gratis abonnement.

Conclusie

De gratis variant van LastPass is momenteel de beste gratis wachtwoordbeheerder. Het is niet beperkt tot een enkel apparaat of een bepaald aantal wachtwoorden. Het belangrijkste is dat het handige extra functies bevat, zoals een beveiligingsuitdagingsfunctie – controleer wachtwoordsterkte – en ingebouwde tweestapsverificatie – LastPass Authenticator.


🥉 RoboForm — Beste voor het invullen van formulieren

De website van RoboForm

RoboForm was vroeger een veel eenvoudiger programma, maar nu is het een van onze favoriete wachtwoordmanagers met uitgebreide functionaliteiten. Het wachtwoordbeheer van RoboForm is in termen van beveiliging erg indrukwekkend, maar zeker ook voor het invullen van formulieren.

 • 256-bits AES-versleuteling.
 • Twee-factor authenticatie.
 • Wachtwoordgenerator (tot 512 tekens).
 • Security Center analyseert wachtwoordsterkte en stelt verbeteringen voor.

Maar RoboForm valt op door zijn mogelijkheden voor het invullen van formulieren: het biedt meer aanpassingsfuncties dan concurrenten, zoals Keeper en LastPass. Met RoboForm kun je meerdere “identiteiten” creëren voor formulieren met 8 verschillende informatiecategorieën, inclusief paspoort- en creditcardinformatie. Vervolgens kun je ze veilig delen met anderen.

De wachtwoordgenerator van RoboForm gebruikt een uniek open-source protocol om de wachtwoordsterkte te testen. De open-source gemeenschap van enthousiastelingen voor wachtwoordbeveiliging werkt deze samenwerking voortdurend bij en ze doen er alles aan om de nieuwste hacktrends voor te zijn. Het open-source protocol is voor iedereen te bekijken.

RoboForm heeft veel geweldige functies, waaronder een unieke bladwijzerfunctie – waarmee je bladwijzers van jouw desktopbrowser kan opslaan en deze vervolgens kan synchroniseren met elk apparaat (zoals een mobiele telefoon) waarop RoboForm is geïnstalleerd.

De interface van RoboForm is niet zo vriendelijk als Keeper of Dashlane, maar het verpakt veel functies in een zeer betaalbaar softwarepakket. RoboForm Everywhere is een uitstekende commerciële licentie en is voor de individuele gebruikers een van de voordeligst opties.

Conclusie

RoboForm is een efficiënte en geavanceerde wachtwoordbeheerder met de beste functie voor het invullen van formulieren. Het biedt veel flexibele prijsopties voor bedrijven en individuele gebruikers en een groot aantal aanpassingsopties voor gezinnen en bedrijven. Het is erg veilig, voornamelijk vanwege het gebruik van het open-source protocol en wij zijn blij met hoe goed het kan worden geïntegreerd op verschillende apparaten en besturingssystemen. Zo’n lage kosten en 30 dagen geld-terug-garantie is absoluut het proberen waard.


4. OnePassword — Beste wachtwoordbeheerder voor families

De website van 1Password

1Password heeft een bijzonder goed gezinsabonnement, waardoor het veel goedkoper is dan concurrerende aanbieders van password managers. Je kunt “1Password Families” delen met maximaal 5 personen en nieuwe leden uitnodigen voor een minimaal bedrag. Dit is veel aantrekkelijker dan de concurrenten, zoals Keeper en Dashlane. Keeper en Dashlane beperken beide het maximaal aantal gebruikers dat een abonnementhouder kan aanmaken.

Elk gezinslid heeft twee wachtwoordkluizen: een persoonlijke kluis en een gedeelde kluis. Elk persoonlijke kluis is eigendom van dat gezinslid. Gedeelde kluizen zijn erg handig voor het opslaan en delen van wachtwoorden en notities. Wij hebben deze functionaliteit op de redactie gebruikt, zodat we gemakkelijk toegang hadden tot gezamenlijke gebruikersnamen en wachtwoorden.

Er is ook een functie voor beperkt delen, vooral handig voor ouders die willen dat hun kinderen toegang hebben tot de inloggegevens, maar niet willen dat ze de inloggegevens kunnen wijzigen.

1Password bevat veel andere functies voor individuele gebruikers en families:

 • Watchtower. Brengt je op de hoogte als jouw wachtwoord is uitgelekt, evalueert de algehele wachtwoordsterkte en genereert nieuwe wachtwoorden.
 • Tweestapsverificatie. Genereert een eenmalig wachtwoord op jouw telefoon om een overzicht te krijgen van al jouw gebruikersnamen en wachtwoorden.
 • Lokale gegevensopslag. Gebruikt een WLAN-server om jouw computer te synchroniseren met Android- of iOS-apparaten via het lokale draadloze netwerk.
 • Reismodus. Verwijdert gevoelige informatie van jouw apparaat wanneer je onderweg bent en zet gevoelige informatie weer terug zodra je thuiskomt.

Conclusie

1Password is het beste gezinsabonnement voor prijs en veilige gegevensuitwisseling – het maakt het delen van belangrijke gegevens met gezinsleden heel eenvoudig. Als inloggegevens zijn gelekt, stuurt de Watchtower-functionaliteit een waarschuwing en voegt de ingebouwde tweestapsverificatie een extra beveiligingslaag toe aan de reeds beveiligde wachtwoordbeheerder. Bovendien kun je door middel van de gratis proefperiode van 30 dagen bepalen of het geschikt is voor jou en jouw gezin. Alle functionaliteiten zijn beschikbaar tijdens de proefperiode.


5. Keeper — Beste voor veiligheid en versleutelde opslag

De website van Keeper

Keeper is een van de meest geavanceerde wachtwoordbeheerders. Het heeft alles wat nodig is voor een gebruiksvriendelijke wachtwoordbeheerder en biedt krachtige beveiligings- en coderingsfuncties voor gebruikers die extra bescherming nodig hebben.

Wij vinden de Secure Audit-functie erg prettig werken, het rangschikt wachtwoorden op sterkte en stelt ​​in staat snel nieuwe wachtwoorden te genereren. Het grootste nadeel is dat het oveilige wachtwoorden niet automatisch verandert, zoals in Dashlane.

Keeper bevat onder meer:

 • Geavanceerde opties voor tweestapsverificatie. Een optie is KeeperDNA, een gepatenteerde biometrische authenticatietoepassing, die jouw gezicht of vingerafdruk op een mobiel apparaat of smartwatch kan gebruiken om in te loggen.
 • 10 GB versleutelde cloudopslag. Bestanden in de cloud kunnen worden gedeeld met elke Keeper-gebruiker, daarbij kun je er ook voor kiezen om te upgraden naar 50 GB cloudopslag. Met meer cloudopslag heb je meer ruimte om bestanden op te slaan.
 • BreachWatch. Scan het dark web op gehackte en gelekte inloggegevens.
 • KeeperChat. Privé en versleutelt berichten versturen met terugtrekken van berichten, zelfvernietiging en een persoonlijke mediabibliotheek.

Keeper’s Secure Audit-functie en versleutelde berichtentoepassing KeeperChat maakt het een van de beste tools voor wachtwoordbeveiliging en het delen van bestanden. In vergelijking met de meeste concurrenten heeft Keeper ook meer cloudopslag: het gezinsabonnement (of inbegrepen in de grootste bundel) is 10 GB, terwijl het premium-abonnement van Dashland slechts 1 GB is.

Voor zakelijke gebruikers integreert Keeper’s intuïtieve beheerconsole alle gebruikers in één eenvoudig te gebruiken dashboard. Beheerders kunnen tweestapsverificatie-instellingen aanpassen, cryptanalyse verifiëren en machtigingen delegeren zodat iedereen in het team over de vereiste beveiliging beschikt. Nieuwe beveiligingsfuncties worden regelmatig toegevoegd.

De prijs van Keeper is redelijk goed. In vergelijking met concurrenten (zoals Dashlane en LastPass) hebben thuis-, zakelijke en premium-abonnementen allemaal krachtige functies tegen lage kosten.

Conclusie

Keeper is een uitgebreide wachtwoordbeheerder met meerdere beveiligingsfuncties. De bijbehorende versleutelde chattoepassing zal de beveiliging van het delen van bestanden echt verbeteren. Het heeft vele functies, zoals biometrische identificatie, tweestapsverificatie, scannen van beveiligingsproblemen, wachtwoordevaluatie en 10 GB opslagruimte. Voor deze prijs is het een wachtwoordbeheerder met de meest gunstige prijs en de meest uitgebreide beveiligingsfuncties. Keeper is een goede keuze voor de meeste mensen.


6. Bitwarden — Beste open-source optie voor losse gebruikers

De website van Bitwarden

Bitwarden is een open-source programma, wat betekent dat elke regel code in het programma openbaar wordt gemaakt. Zodoende kan de aanbieder van deze password manager de gebruikersgegevens niet controleren. Dit betekent ook dat er een gemeenschap van ontwikkelaars over de hele wereld is, die hard werken om de prestaties van het programma te optimaliseren. In vergelijking met sommige concurrerende merken is de prijs van het programma 1/3 van de prijs.

De gratis variant van Bitwarden is een van de beste gratis wachtwoordbeheerders, het biedt onbeperkte wachtwoorden en kan worden gesynchroniseerd tussen meerdere apparaten. De gratis versie slaat ook notities, creditcards en identiteitsgegevens op. LastPass en Sticky Password zijn de enige andere wachtwoordmanagers met zo’n genereus gratis abonnement.

De gratis variant van Bitwarden omvat tweestapsverificatie via apps zoals Authy en Google Authenticator. Daarnaast kun je eenvoudig jouw persoonlijke gegevens offline opslaan. Ideaal voor gebruikers die bij voorkeur persoonlijke gegevens niet willen opslaan in de cloud.

Bitwarden biedt ook een online wachtwoordkluis. Met deze handige functie heb je vanuit elke webbrowser toegang tot al jouw wachtwoorden. Wij kregen toegang tot onze Bitwarden-kluis op de computer van een vriend en logde vervolgens in op Netflix.

Met al deze functies in de gratis variant van Bitwarden, heeft Bitwarden Premium slechts enkele belangrijke functies om toe te voegen. Hieronder volgen de meest belangrijke functies:

 • Een hulpmiddel om de wachtwoordsterkte te evalueren.
 • 1 GB versleutelde opslag kan worden gedeeld met andere Bitwarden-gebruikers.
 • Ingebouwde tweestapsverificatie en USB is compatibel met onder meer YubiKey.
 • Klantenondersteuning met voorrang.

Hoewel wij tools voor wachtwoordevaluatie functioneel vinden, bieden ze niet de mogelijkheid om wachtwoorden automatisch te versterken en te vervangen, zoals in Dashlane.

Conclusie

Bitwarden is een hoogwaardige wachtwoordbeheerder, het is de enige open-source programma op deze lijst – het is ook een van de goedkoopste password managers. Er zijn enkele geweldige functies, zoals zero-knowledge protocol, lokale gegevensopslag, ingebouwde tweestapsverificatie en online wachtwoordbeheer. Wij hopen dat de ontwikkelaars meer andere functies voor meerdere gebruikers gaan toevoegen, maar voor deze prijs is het oké. Je kunt de gratis versie proberen of een gratis proefversie van 30 dagen proberen van de betaalde versie van Bitwarden.


7. NordPass — Beste interface voor simpel wachtwoordbeheer

De website van NordPass

Voor niet-technisch onderlegde mensen is NordPass misschien wel de beste wachtwoordbeheerder. Het is gemaakt door het NordVPN-team en het ontwerp is eenvoudig en effectief, met een stijlvolle interface.

Wij hadden geen problemen met het importeren van wachtwoorden en het genereren van nieuwe wachtwoorden met de NordPass-browserextensie. Hetzelfde geldt voor het aanmaken van een geheel nieuwe gebruikersnaam. De ingebouwde tweestapsverificatie gebruikt een e-mail, vingerafdruk, USB en hoofdwachtwoord om jouw identiteit te identificeren.

NordPass gebruikt XChaCha20-versleuteling (hetzelfde algoritme dat Google gebruikt om zijn gegevens te beschermen) en een zero-knowledge protocol, dus zelfs het NordPass-team heeft geen toegang tot jouw inloggegevens.

Hun gratis versie ondersteunt slechts één apparaat, maar staat een onbeperkt aantal wachtwoorden toe. De upgrade naar de betaalde variant van NordPass biedt onbeperkt delen van wachtwoorden en ondersteunt maximaal 6 apparaten.

NordPass Premium moet meer functies toevoegen, voordat de password manager hoger in onze lijst verschijnt. Sommige concurrenten bieden geavanceerde functies, zoals bewaking van het dark web, veilig online winkelen, VPN en het invullen van complexe formulieren. Die daarnaast allemaal vergelijkbare prijzen hebben.

Zoals we echter hebben gezien in onze review over NordPass, is het een zeer efficiënte wachtwoordbeheerder met een eenvoudig te gebruiken interface. Met de ondersteuning van het NordVPN-team, zijn wij erg blij om te zien hoe deze wachtwoordbeheerder zich ontwikkelt.

Conclusie

NordPass is een eenvoudige en effectieve wachtwoordbeheerder van de VPN-aanbieder NordVPN. De intuïtieve interface, sterke coderingsfunctie en zero-knowledge protocol maken NordPass een van de beste wachtwoordbeheerervaringen. Als je echter een wachtwoordbeheerder met extra functies wilt, zijn er meer en betere opties tegen dezelfde kosten. Met een 30 dagen geld-terug-garantie, kun je NordPass proberen en kijken of het jou bevalt.


8. Sticky Password — Beste betaalde variant met lokale opslag

De website van Sticky Password

De gratis variant van Sticky Password heeft basisfuncties voor wachtwoordbeheer, zoals automatisch invullen van formulieren, veilige digitale portemonnee en tweestapsverificatie. Wij waren erg onder de indruk van de functie voor mobiel wachtwoordbeheer. Wij konden een mobiele kopie maken, zodat onze inloggegevens vanaf elk apparaat toegankelijk waren.

Het gratis abonnement van Sticky Password beperkt niet het aantal wachtwoorden dat je kunt opslaan en het is niet beperkt tot één apparaat. Beter dan het gratis abonnement van Dashlane.

Maar de betaalde variant van Sticky Password is erg goed. Als betaalde gebruiker kun je beschikken over de onderstaande meest belangrijke functionaliteiten:

 • Lokale gegevensopslag. Synchroniseer wachtwoorden via lokale wifi-verbinding in plaats van de cloud (om de beveiliging te verbeteren).
 • Veilige back-up in de cloud. Maak een back-up van jouw inloggegevens in de cloud en herstel snel per ongeluk verwijderde of gewijzigde gegevens.
 • Veilig wachtwoord delen. Pas machtigingen aan en deel wachtwoorden met een onbeperkt aantal gebruikers.
 • Klantenondersteuning met voorrang. Snelle toegang tot 24/7 live chat-ondersteuning.

Conclusie

Sticky Password is een volledig functionele wachtwoordbeheerder tegen een concurrerende prijs. Het kan ervoor zorgen dat jouw inloggegevens veilig zijn, webformulieren automatisch invullen en creditcardgegevens veilig opslaan. Voor mensen met een veilig thuisnetwerk is lokale gegevensopslag een groot voordeel en is de mobiele wachtwoordbeheerfunctie echt uniek. Het gratis abonnement is erg goed en de betaalde versie komt ten goede aan Save Manatee Club – de Manatee Club is een non-profitorganisatie die zich toelegt op de bescherming van zeekoeien. Daarom is dit zeker een win-winsituatie (voor jou en deze non-profitorganisatie).


9. EnPass — Beste budget variant met offline toegang

De website van EnPass

Enpass is de enige wachtwoordbeheerder die een eenmalige aankoopoptie biedt – dit betekent dat je na aankoop een levenslang geldig product hebt. De kosten zijn bijna hetzelfde als de jaarlijkse premium lidmaatschapsbijdrage van Dashlane, dus deze deal is aantrekkelijk.

Enpass biedt ook een redelijk jaarplan voor gebruikers die geen gebruik willen maken van de eenmalige aankoopoptie en de gratis variant is ook erg goed, als je de limiet van 25 wachtwoorden opslaan natuurlijk geen probleem vindt.

Enpass biedt alleen lokale gegevensopslag. De meeste andere wachtwoordbeheerders gebruiken speciale servers in de cloud om jouw gegevens te bewaren, zodat jouw apparaten via de cloud worden gesynchroniseerd. Wij geven de voorkeur aan methoden zoals Bitwarden of Sticky Password, die lokaal of in de cloud kunnen worden gehost. Als je er echter zeker van bent dat je jouw internetbeveiliging kunt garanderen achter een sterk netwerkbeveiligingssysteem, is lokale opslag natuurlijk – ten opzichte van online opslag – de veiligste keuze.

Voor gebruikers die een back-up van hun gegevens in de cloud willen maken, bevat Enpass de functie “cloudsynchronisatie”, zodat je jouw versleutelde gegevens kunt synchroniseren met cloudopslagtoepassingen (zoals Google Drive).

In vergelijking met andere wachtwoordbeheerders heeft Enpass beperkte functies. Het kent basisfuncties zoals sterke wachtwoorden maken, automatisch invullen en wachtwoordcontrole.

Enpass bevat daarbij meer handige functies, zoals:

 • Ondersteuning voor wearables. Geeft toegang tot inloggegevens en bewaarde bestanden vanaf jouw slimme horloge.
 • Enpass Portable. Met EnPass Portable kun je EnPass op een USB-opslagapparaat installeren, zodat je inloggegevens over meerdere apparaten kunt synchroniseren.
 • Ondersteuning voor biometrische verificatie. Laat je jouw vingerafdruk, iris of gezicht gebruiken om in te loggen op EnPass.
 • Ingebouwde tweestapsverificatie. Gebruik een time-based one-time password (TOTP)-engine om inlogbeveiliging te beschermen.

Conclusie

Voor degenen die geen abonnementsgeld willen betalen, is Enpass de ideale keuze. Voor een eenmalige betaling kun je Enpass levenslang gebruiken. Voor individuele gebruikers is dit een effectieve en simepele wachtwoordbeheerder, maar het is niet het meest gebruiksvriendelijk. Misschien nog belangrijker, is dat het geen functie voor noodtoegang heeft. Als je het hoofdwachtwoord vergeet, dien je EnPass te verwijderen en de volledige wachtwoordkluis helemaal opnieuw in te stellen. Dat is zeer belangrijk om in je achterhoofd te houden.


10. True Key — Beste voor een hoge kwaliteit aan bescherming

De website van True Key

True Key is eigendom van McAfee-antivirussoftware en biedt de beste verificatiemethodes ooit gezien in een wachtwoordbeheerder. Hoewel je sommige functionaliteiten kunt gebruiken zonder te verifiëren middels tweestapsverificatie dan wel multi-factor authenticatie, dien je jouw identiteit te verifiëren aan de hand van twee factoren voordat je toegang ontvangt tot jouw wachtwoordenkluis. Je kunt meer verificatiemethodes instellen om inloggegevens te beveiligen.

True Key ondersteunt de volgende verificatiemethoden:

 • Hoofdwachtwoord.
 • E-mail.
 • Tweede apparaat.
 • Vingerafdruk.
 • Gezicht.
 • Windows Hello.

De gezichtsherkenningsfunctie heeft twee beschermingsniveaus. De instelling “Convenient” verifieert jouw identiteit door een foto van jouw gezicht te maken en deze te vergelijken. Voor de instelling “Enhanced” dien je jouw gezicht meermaals te draaien. Met deze laatste optie hebben hackers geen toegang tot jouw wachtwoordenkluis slechts op basis van een foto.

Aanvankelijk vroeg True Key om een ​​hoofdwachtwoord, maar wij waarderen de mogelijkheid om geen wachtwoord te gebruiken voor mobiele gebruikers. Nadat ik het hoofdwachtwoord had ingevuld, veranderde wij de instellingen en logde wij in op onze iPhone met alleen gezichtsherkenning. Het werkte elke keer perfect!

True Key is een uitstekende wachtwoordbeheerder. Wachtwoorden, creditcards en notities kunnen allemaal worden opgeslagen in een gebruiksvriendelijke desktopapplicatie. True Key mist zeker enkele van onze favoriete functies – het omvat niet het delen van wachtwoorden tussen gebruikers, wachtwoordcontrole, het invullen van formulieren of het automatisch aanvullen van wachtwoorden. Neem deze ontbrekende functionaliteiten mee in jouw eigen overweging.

Conclusie

De MFA-optie van True Key is de beste die er is, perfect voor internationale reizigers of geheime agenten! Wij vinden het fijn om met onze gezicht in te loggen; maak je geen zorgen over het hoofdwachtwoord. Het is vrij goedkoop en als je bekend bent met McAfee-producten, voel je je zich thuis in de gebruikersinterface. Echter willen wij graag wat meer functionaliteiten zien, voordat wij True Key hoger in onze lijst zetten.


Extra: Password Boss — Waar voor je geld met vele functies

De website van Password Boss

Password Boss heeft veel functies, maar onze favoriet is de Dark Web Scan. Deze functie is niet echt uniek voor Password Boss, maar doet het uitstekend. Het scant het dark web, vind gelekte inloggegevens en meldt inloggegevens die zijn gelekt. Wij waren verrast om te ontdekken dat onze e-mailaccount op de middelbare school meermaals was gehackt.

Password Boss bevat ook een veilige browserfunctie: een ingebouwde webbrowser die is ontworpen om online veiligheid te garanderen. De browser gebruikt een beveiligde DNS-service om te voorkomen dat creditcards in handen van criminelen terechtkomen. De beveiligde webbrowser verwijdert ook cookies en tijdelijke bestanden om online winkelen privé te houden.

Password Boss beschikt daarnaast ook over:

 • Tweestapsverificatie.
 • Invullen van webformulieren.
 • Digitale portemonnee.
 • Noodtoegang.
 • Cloudopslag.
 • Analyse van wachtwoordsterkte.

Met al deze extra functies is de reactiesnelheid van het klantenserviceteam niet zo snel, wat jammer is. Wij moest twee dagen wachten om onze vraag via e-mail beantwoord te krijgen. Dit is echter een van de meer betaalbare wachtwoordbeheerders die ook veel andere functies heeft.

Conclusie

Password Boss heeft veel handige functies: Dark Web Scan, veilige browserfunctie, invullen van formulieren, tweestapsverificatie, cloudopslag en analyse van wachtwoordsterkte. De prijs is redelijk goed, je kunt het gratis proberen. Maar er ontbreken nog enkele dingen, zoals snelle klantenondersteuning. Password Boss komt helaas niet hoger op onze lijst.


Veelgestelde vragen over beste password managers van 2021

Kan een password manager gehackt worden?

Dit is zeer onwaarschijnlijk. Alle wachtwoordbeheerders op deze lijst gebruiken een zeer sterke 256-bits AES-versleutelingsmethode of een gelijkwaardige versleutelingsmethode. Dus hackers hebben een zeer krachtige supercomputer nodig om jouw inloggegevens te stelen. Zelfs dan hebben ze mogelijk nog steeds geen toegang tot jouw informatie.

Als jouw hoofdwachtwoord echter zwak en gemakkelijk te raden is, is het onnuttig om een wachtwoordbeheerder gebruiken. In dit geval kan jouw wachtwoordbeheerder mogelijk gehackt worden. Als je echter een veilige wachtwoordgenerator gebruikt en jouw hoofdwachtwoord elke 6 maanden wijzigt, zal dit niet gebeuren.

Waarom een wachtwoordmanager gebruiken?

 • Wachtwoord genereren. Als je op ons lijkt, heb je ongeveer 100 inloggegevens. Elk van deze wachtwoorden moet uniek zijn, zonder vergelijkbare trefwoorden of patronen. De combinatie van een wachtwoordbeheerder en een wachtwoordgenerator kan de netwerkbeveiliging in enkele seconden verbeteren – Dashlane heeft zelfs een automatische wachtwoordwisselaar die alle zwakke wachtwoorden met één klik kan vervangen.
 • Efficiëntie. Wij hebben in ons leven ontelbare uren besteed aan het onthouden en opnieuw instellen van vergeten wachtwoorden, dus het gebruik van een wachtwoordbeheerder kan veel tijd besparen. Door een wachtwoordbeheerder houd je tijd over voor belangrijke zaken.
 • Beveiliging. Een wachtwoordbeheerder voorkomt dat keyloggers en schermrecorders jouw bespioneren wanneer je jouw wachtwoord op het scherm typt. De meeste wachtwoordbeheerders bieden ook veilige gegevensuitwisseling tussen gebruikers. Sommigen van hen controleren zelfs het dark web op kwetsbaarheden in de beveiliging, zoals Keeper BreachWatch-functie en Dashlane dark web-monitoring.

Zijn alle wachtwoordmanagers hetzelfde?

Veel wachtwoordbeheerders bieden vergelijkbare functies: wachtwoorden opslaan en bewaren, nieuwe wachtwoorden genereren, meerdere apparaten synchroniseren, tweestapsverificatie en meer. Maar er zijn veel details die ze uniek maken. Gebruiksgemak, versleutelingsmethoden, multi-factor authenticatie (MFA) en algemene waarde kunnen sterk variëren tussen verschillende wachtwoordmanagers. Zorg ervoor dat je voldoende op de hoogte ben van de verschillen.

RoboForm heeft de meest geavanceerde functie voor het invullen van formulieren, terwijl Keeper 200 GB beveiligde opslagruimte bevat en Sticky Password levert een deel van alle opbrengsten aan Save Manatee Club. Elke password managers onderscheidt zich op een andere manier.

Traceren aanbieders van password managers gegevens?

Dit verschilt. Alle bekende wachtwoordmanagers, en de meeste op deze lijst, gebruiken een zero-knowledge protocol. Dit betekent dat jouw informatie wordt gecodeerd voordat het op hun servers wordt opgeslagen, in wezen kunnen ze jouw wachtwoord niet lezen. Voor gebruikers die cloudopslag niet vertrouwen, bieden veel aanbieders van password managers lokale gegevensopslag, zodat jouw wachtwoord nooit het netwerk verlaat. 1Password en Sticky Password zijn twee aanbieders van password managers die lokale wachtwoordopslag bieden.

Plaats een reactie