Top 10: cybersecurity-podcasts om te volgen in 2021 (ENG)

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen omtrent cybersecurity is belangrijk, als je veilig wil blijven in de technologie-afhankelijke wereld van vandaag de dag. Gelukkig is er geen tekort aan materiaal waaruit je kunt kiezen om op de hoogte te blijven van het meest recente nieuws omtrent cybersecurity. Of je nu een techneut bent die zijn kennis wil uitbreiden of een cybersecurity-veteraan die op zoek is naar iets interessants om wekelijks naar te luisteren – dit zijn de podcasts waar je dit jaar aandacht aan kunt besteden. De podcasts zijn Engelstalig gesproken.

Inhoudopgave

🥇 Darknet Diaries

De website van Darknet Diaries

Iets wat op ieders lijst met podcasts zou moeten staan is Darkest Diaries. Darkest Diaries is ontegenzeggelijk een van de meest interessante podcasts. Deze onderzoeks-podcast duikt in verhalen over cybercriminaliteit, hackers en al het andere schaduwrijke materiaal op het internet.


🥈 7 Minute Security

De website van 7 Minute Security

Dit is perfect voor diegenen die geen uur of twee kunnen vrijmaken om te gaan zitten en te luisteren naar een avondvullende podcast. Deze 7 minuten durende snippets bevatten alles, van technische beveiligingstests en online privacy tips tot loopbaanadvies voor mensen die deze wereld willen betreden. 7 Minute Security-podcast wordt wekelijks opgenomen en uitgebracht.


🥉 Security Now!

De website van Security Now!

Gehost door Steve Gibson, een echte veteraan van de cybersecurity – hij creëerde ‘s werelds eerste anti-malware programma. Hij kent zijn zaken en host Security Now! sinds 2005, waar zijn vaste roulatie van gasten elke week 2 uur lang het laatste cybersecurity-nieuws bespreken.


4. The 443 – Security Simplified

De website van The 443 – Security Simplified

Verschillende white hat-hackers helpen deze podcast te richten op het afbreken van enkele van de meer complexe cybersecurity-krantenkoppen voor minder tech savvy-luisteraars. Naast deze good guy-hackers zullen ook beveiligingsexperts en andere cybersecurity-geïnteresseerden zich op de hoogte stellen van de ontwikkelingen, wat een unieke kans op inzicht biedt in deze wereld.


5. Smashing Security

De website van Smashing Security

Ondanks het feit dat het een van de meer casual podcasts op deze lijst is, is Smashing Security niet minder informatief. De doorgewinterde cybersecurity-hosts kiezen ervoor om problemen met een lichte toon aan te pakken, maar slagen er duidelijk in om lastige onderwerpen te bespreken.


6. The Social-Engineer Podcast

De website van The Social-Engineer Podcast

De Social-Engineer Podcast is waarschijnlijk een van de belangrijkste voorstellen op deze lijst. Deze podcast onderzoekt het herkennen en verzachten van de effecten van social engineering-cybercriminaliteit. Doe jezelf een plezier en maak deze podcast een onderdeel van je wekelijkse luistermomenten naar podcast. Er is immers geen slechter gevoel dan dat een hacker erin geslaagd is de manier waarop je denkt te manipuleren en je vervolgens te oplichten.


7. Malicious Life

De website van Malicious Life

Als je de volledige en onbetaalde geschiedenis van cybercriminaliteit wil kennen, dan is Malicious Life iets voor jou. Met interviews van hackers, experts en politici begint de tijdlijn van Malicious Life in de jaren zeventig van de vorige eeuw en werkt het direct door naar de moderne tijd. Als je nieuwsgierig bent naar de uitvindingen van hackers, virussen en malware: probeer het dan eens.


8. Cyberwire

De website van Cyberwire

Cyberwire is jouw standaard dagelijkse nieuws- en techpodcast. Er wordt gediscussieerd over de nieuwste onderwerpen en vatten deze op de juiste manier samen voor het luisterend publiek. Met een gezonde dosis adviezen van industrie-experts is de dagelijkse podcast van Cyberwire een goede manier om op de hoogte te blijven van het laatst gepubliceerde cybersecurity-nieuws.


9. The Cyberlaw Podcast

De website van The Cyberlaw Podcast

Deze podcast wordt gehost door Stewart Baker, een advocaat die gespecialiseerd is in privacy en cybersecurity. Stewart wordt regelmatig bijgestaan door een groot aantal verschillende technische- en veiligheidsexperts met wie hij het laatste nieuws bespreekt. De podcast heeft een focus op het juridische aspect van cybersecurity en biedt verschillende standpunten en debatten.


10. Southern Fried Security Podcast

De website van Southern Fried Security Podcast

Deze podcast heeft als doel een brug te vormen tussen diepgaande tech ontwikkelingen en diepgaande nieuws gebeurtenissen. Deze podcast leert je hoe je jouw eigen digitale beveiliging kunt versterken en testen, terwijl je ook op de hoogte blijft van het laatste cybersecurity-nieuws.

Plaats een reactie