Hoe wijzig je jouw Gmail-wachtwoord in 5 stappen?

Gmail heeft wereldwijd meer dan een miljard actieve gebruikers. De meesten van hen gebruiken Gmail als hun belangrijkste e-mailadres en hebben deze gekoppeld aan al hun andere accounts. Daarom is het veilig bewaren van jouw Gmail-wachtwoord bijzonder belangrijk. Wachtwoorden zijn de eerste verdedigingslinie en iedereen zou de wachtwoorden van zijn accounts af en toe moeten veranderen. Hieronder een handleiding over hoe je jouw Gmail-wachtwoord kunt wijzigen.

Inhoudsopgave

Voorbereidingen Gmail-wachtwoord wijzigen

De website van Gmail

Voorafgaand aan het wijzigen van jouw Gmail-wachtwoord, is het verstandig eerst de volgende punten door te nemen: Ben je de eigenaar van het Gmail-account of ben je geautoriseerd om het Gmail-wachtwoord te wijzigen? Beschik je over een werkende internetverbinding? Ben je op de hoogte van hoe je een sterk en veilig wachtwoord kunt kiezen? Als je al deze vragen met ja kun beantwoorden, kun je hieronder beginnen met het wijzigen van jouw Gmail-wachtwoord.

Hoe wijzig je jouw Gmail-wachtwoord op een computer?

Er zijn verschillende manieren om jouw Gmail-wachtwoord te wijzigen, een snelle en veilige manier is jouw Gmail-wachtwoord wijzigen vanuit een webbrowser. Jouw Gmail-wachtwoord wijzigen via een mobiele applicatie bespreken wij in de volgende alinea. Een webbrowser is een programma om websites op het internet te kunnen bezoeken. Voorbeelden van webbrowsers zijn Google Chrome en Mozilla Firefox. Open jouw webbrowser en volg de onderstaande stappen:

 1. Ga naar jouw Google-account;
 2. Klik op Beveiliging aan de linkerkant;
 3. Onder Inloggen bij Google, kies voor Wachtwoord;
 4. Log opnieuw in en vul jouw nieuwe Gmail-wachtwoord in;
 5. Klik op Wachtwoord wijzigen.

Hoe wijzig je jouw Gmail-wachtwoord op iOS?

Gmail heeft naast een Android-app ook een iOS-app. Heb je niet de beschikking over een computer of een laptop, maar wel over een iPhone of iPad? Wees niet getreurd, je hebt ook de mogelijkheid om jouw Gmail-wachtwoord te wijzigen via de iOS-applicatie. Het wijzigen van jouw Gmail-wachtwoord op een iPhone of iPad is niet lastig en is binnen enkele minuten voltooid. Om jouw Gmail-wachtwoord te veranderen vanaf een iPhone of iPad, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open de Gmail-app en tik rechtsboven op jouw profielfoto;
 2. Tik op Beheer jouw Google-account en selecteer Persoonlijke gegevens;
 3. Kies onder Profiel op Wachtwoord;
 4. Log opnieuw in en vul jouw nieuwe Gmail-wachtwoord in;
 5. Tik op Wachtwoord wijzigen.

Hoe wijzig je jouw Gmail-wachtwoord op Android?

Heb je niet de beschikking over een computer of een laptop, maar wel over een Android-telefoon of een Android-tablet? Dan heb je tevens de mogelijkheid om jouw Gmail-wachtwoord te wijzigen via de Android-applicatie. Het wijzigen van jouw Gmail-wachtwoord op een Android-telefoon of Android-tablet is niet ingewikkeld en is binnen enkele minuten gerealiseerd. Om jouw Gmail-wachtwoord te wijzigen vanaf een Android-telefoon of -tablet, volg je de onderstaande stappen:

 1. Ga naar de Instellingen van jouw apparaat > Google > Jouw Google-account beheren;
 2. Selecteer Beveiliging bovenaan;
 3. Onder Aanmelden bij Google, kies voor Wachtwoord;
 4. Log opnieuw in en vul jouw nieuwe Gmail-wachtwoord in;
 5. Tik op Wachtwoord wijzigen.

Veelgestelde vragen over Gmail-wachtwoord wijzigen

Wat kun je met een Gmail-wachtwoord?

Een Gmail-wachtwoord heb je nodig om toegang te kunnen krijgen tot jouw Gmail-account. Jouw Gmail-account is veelal ook gekoppeld aan een Google-account. Indirect geeft jouw G-mail-wachtwoord dus toegang tot jouw Google-account. Het is dus van groot belang dat je een sterk en veilig wachtwoord gebruikt, maar ook een uniek wachtwoord. Het kiezen van een sterk en veilig wachtwoord is niet ingewikkeld en is zo gedaan, de onderstaande tips kunnen je daarbij helpen.

Is het wijzigen van Gmail-wachtwoord ingewikkeld?

Het wijzigen van jouw Gmail-wachtwoord is niet ingewikkeld en is binnen enkele minuten gerealiseerd. Nadat je jouw Gmail-wachtwoord hebt gewijzigd, kun je weer inloggen op jouw Gmail-account en heb je toegang tot al jouw e-mailberichten, agendapunten en bestanden. Er zijn verschillende manieren om jouw Gmail-wachtwoord te wijzigen. Je kunt jouw Gmail-wachtwoord wijzigen vanaf een computer of laptop. Maar, natuurlijk ook vanuit de iOS- en Android-applicatie.

Hoe stel je tweestapsverificatie in op jouw Gmail-account?

Het instellen van tweestapsverificatie op jouw Gmail-account is verstandig, als je de beveiliging van jouw Gmail-account wilt opschroeven. Kort gezegd is tweestapsverificatie een extra beveiligingslaag die je moet voltooien, voordat je toegang kunt krijgen tot jouw Gmail-account. Door tweestapsverificatie te activeren op jouw Gmail-account, activeer je tweestapsverificatie op jouw gehele Google-account. Volg deze handleiding om tweestapsverificatie te activeren.

Hoe kies je een sterk en veilig wachtwoord?

Het bedenken van een sterk en veilig wachtwoord hoeft niet lastig te zijn. Je kunt daarvoor een wachtwoordgenerator gebruiken, maar ook handmatig bedenken. Belangrijk is wel dat je nooit wachtwoorden hergebruikt. Ofwel: gebruik voor elke dienst, website of applicatie een ander sterk en veilig wachtwoord. Zo ben je zeker dat, in het geval dat jouw wachtwoord is buitgemaakt tijdens een datalek, kwaadwillenden niet op jouw andere gebruikersaccounts kunnen inloggen.

Is een password manager veilig om te gebruiken?

Ja, een password manager is veilig om te gebruiken. Los van welke password manager je gebruikt, is het in de meeste gevallen nog beter om een password manager te gebruiken dan om geen password manager te gebruiken. Een password manager is een manier om sterke en veilige wachtwoorden te genereren. Wij begrijpen dat het lastig is om een wachtwoordbeheerder te kiezen, daarom hebben wij een overzicht met top 10 wachtwoordbeheerders samengesteld.

Plaats een reactie