Hoe herstel je jouw Snapchat-wachtwoord in 4 stappen?

Je hebt zojuist jouw telefoon bijgewerkt met de nieuwste software en je moet weer inloggen op al jouw sociale media-accounts. Wat een lastpost, denk je. Je hebt jouw Snapchat-account jaren geleden aangemaakt en je hebt sindsdien nog nooit hoeven in- of uit te loggen, dus wat zijn in hemelsnaam jouw inloggegevens? Het lijkt erop dat het tijd is om jouw wachtwoord te herstellen.

Inhoudsopgave

Voorbereidingen Snapchat-wachtwoord herstellen

De website van Snapchat

Voordat we verder gaan, laten we duidelijk maken dat je alleen jouw wachtwoord kunt herstellen als je een e-mail of telefoonnummer hebt geregistreerd bij Snapchat. Omdat Snapchat een mobiele-applicatie is, zal er meer dan waarschijnlijk een telefoonnummer aan toegewezen zijn. Als je Snapchat op een tablet gebruikt, dan zal jouw e-mail waarschijnlijk jouw laatste redmiddel zijn. Nu wij dat duidelijk hebben, gaan we beginnen met het herstellen van jouw Snapchat-wachtwoord.

Hoe herstel je jouw Snapchat-wachtwoord via e-mail?

Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw Snapchat-wachtwoord te herstellen, de meest voor de hand liggende methode is om jouw Snapchat-wachtwoord te herstellen via e-mail. Mocht het herstellen van jouw Snapchat-wachtwoord niet lukken via e-mail, dan kun je ook proberen om jouw Snapchat-wachtwoord te herstellen via sms. De laatste optie die je kunt proberen is om contact op te nemen met de klantenservice van Snapchat, echter is dit geen garantie voor succes.

  1. Open de Snapchat-applicatie. Wanneer je geconfronteerd wordt met het invullen van jouw Snapchat-inloggegevens, druk je op Wachtwoord vergeten?;
  2. Je krijgt twee opties voorgeschoteld, jouw wachtwoord herstellen per telefoonnummer of per e-mail. Kies ditmaal voor Wachtwoord herstellen via e-mail;
  3. Je ontvangt vrijwel direct een e-mail van Snapchat met een link om jouw Snapchat-wachtwoord te herstellen. Controleer eventueel jouw ongewenste e-mail;
  4. Door op de link te klikken kom je op een pagina waar je een nieuw Snapchat-wachtwoord kunt invullen. Wij raden altijd aan om een sterk en lang wachtwoord te gebruiken.

Hoe herstel je jouw Snapchat-wachtwoord via sms?

Een andere methode die je kunt proberen, is om jouw Snapchat-wachtwoord te herstellen via sms. Je hebt hiervoor natuurlijk wel toegang nodig tot het telefoonnummer, dat is gekoppeld aan het Snapchat-account. Je kunt de simkaart, die gekoppeld is aan jouw telefoonnummer, plaatsen in een willekeurige mobiele telefoon. In het geval dat je geen toegang hebt tot het telefoonnummer, is deze methode voor het herstellen van jouw Snapchat-wachtwoord uiteraard geen oplossing.

  1. In plaats van voor herstellen per e-mail te kiezen, zoals besproken in de vorige stappen, kies je ditmaal voor Wachtwoord herstellen via telefoonnummer;
  2. Je ontvangt dan een sms met een bevestigingscode. Vul de bevestigingscode in de door de Snapchat-app opgegeven ruimte. Druk daaropvolgend op Doorgaan;
  3. Je kunt nu een nieuw wachtwoord invullen en je hebt weer toegang tot Snapchat.

Veelgestelde vragen over Snapchat-wachtwoord herstellen

Wat kun je met een Snapchat-wachtwoord?

Een Snapchat-wachtwoord heb je nodig om toegang te kunnen krijgen tot jouw Snapchat-account en tot alle andere door Snapchat aangeboden diensten. Voorkom in het vervolg dat je geen toegang meer krijgt tot jouw Snapchat-account. Het is dus van groot belang dat je een sterk en veilig wachtwoord gebruikt, maar ook een uniek wachtwoord. Het kiezen van een sterk en veilig wachtwoord is niet ingewikkeld en is zo gedaan, de onderstaande tips kunnen je daarbij helpen.

Is het herstellen van Snapchat-wachtwoord ingewikkeld?

Nee, het herstellen van jouw Snapchat-account is niet ingewikkeld en is binnen enkele minuten gerealiseerd. Nadat je jouw Snapchat-wachtwoord hebt hersteld, kun je weer gebruikmaken van jouw Snapchat-account. Je krijgt daarmee toegang tot al jouw Snapchat-contact, Snapchat-berichten en Snapchat-verhalen. Mocht je toch problemen ondervinden met het herstellen van jouw Snapchat-wachtwoord, raadpleeg dan de beschikbare Snapchat-ondersteuningspagina.

Je vermoedt dat jouw Snapchat-account is gehackt?

Een duidelijk signaal dat jouw Snapchat door iemand anders wordt gebruikt, is als Snapchat voortdurend vraagt om jouw inloggegevens. Normaal gesproken als je bent ingelogd, is dat voldoende en wordt je niet telkens gevraagd om het invullen van jouw inloggegevens. Als je altijd wordt gevraagd om jouw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen, is dat mogelijk een signaal dat iemand anders jouw Snapchat-account actief gebruikt. Verander meteen jouw wachtwoord.

Hoe kies je een sterk en veilig wachtwoord?

Het bedenken van een sterk en veilig wachtwoord hoeft niet lastig te zijn. Je kunt daarvoor een wachtwoordgenerator gebruiken, maar ook handmatig bedenken. Belangrijk is wel dat je nooit wachtwoorden hergebruikt. Ofwel: gebruik voor elke dienst, website of applicatie een ander sterk en veilig wachtwoord. Zo ben je zeker dat, in het geval dat jouw wachtwoord is buitgemaakt tijdens een datalek, kwaadwillenden niet op jouw andere gebruikersaccounts kunnen inloggen.

Is een password manager veilig om te gebruiken?

Snapchat maakt de verbinding met onze geliefden gemakkelijker dan ooit. Het is dus des te frustrerender als je geen toegang hebt tot de diensten van Snapchat. Als je wil voorkomen dat je in de toekomst vaker jouw wachtwoorden moet herstellen, dan raden wij aan om een password manager te gebruiken. Een password manager kan gemakkelijk veilige en sterke wachtwoorden voor je genereren, bewaren en automatisch invullen. Bekijk onze top 10 password managers.

Plaats een reactie