Hoe herstel je jouw Steam-wachtwoord in 10 stappen?

Met honderden uren geregistreerd over meerdere games, is het laatste wat je wilt dat je wordt uitgesloten van jouw Steam-account. Hier is het goede nieuws: het is niet moeilijk om jouw Steam-wachtwoord te herstellen in het geval dat je jouw inloggegevens bent vergeten. Het herstellen van jouw Steam-wachtwoord doe je in een paar eenvoudige stappen.

Inhoudsopgave

Steam is een ongelooflijk populair gameplatform. Waar je alles kunt kopen en spelen, van triple-A-releases tot crowdfunded-indietitels. Met meer dan 23.000 spellen op het platform is een Steam-account een must voor de meeste gamers.

Het verliezen van je wachtwoord voor een online account kan vervelend zijn. Maar Steam logt prestaties, spelersdata, uren en gekochte games; de toegang tot je account verliezen zou dus een ramp zijn. Ontdek hoe je jouw Steam-wachtwoord kunt wijzigen en herstellen, je zal in dat geval nooit meer buitengesloten worden van je Steam-account.

Hoe herstel je jouw Steam-wachtwoord?

 1. Ga naar de website van Steam en klik op Inloggen;
 2. Als je eenmaal op de inlogpagina bent, klik op Wachtwoord vergeten?;
 3. Klik in de lijst op Ik ben de naam of het wachtwoord van mijn Steam-account vergeten;
 4. Vul jouw accountnaam en het bijbehorende e-mailadres in;
 5. Klik op Zoeken;
 6. Klik op Accountverificatiecode mailen naar het bijbehorende e-mailadres. Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres, klik dan op Ik heb niet langer toegang meer tot dit e-mailadres en vul het formulier in met alle gevraagde informatie. Het ondersteuningsteam van Steam neemt contact met je op;
 7. Open een nieuw tabblad en controleer jouw e-mail. Zodra de e-mail jouw inbox bereikt, kopieer je de bevestigingscode die deze bevat;
 8. Keer terug naar Steam en plak de bevestigingscode in het invulvak;
 9. Klik op Doorgaan en Wachtwoord wijzigen;
 10. Vul een nieuw wachtwoord in, bevestig deze en klik op Wachtwoord wijzigen om het proces te voltooien.

Hoe wijzig je jouw Steam-wachtwoord?

Als je jouw Steam-wachtwoord wel weet, kan het om verschillende redenen zo zijn dat je het wachtwoord moet wijzigen. Helaas gebruiken we vaak dezelfde wachtwoorden op meerdere accounts, dus als er één wordt buitgemaakt kan de hack zich snel verspreiden.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om de wachtwoorden van andere accounts op elk moment te kunnen wijzigen. Hier is hoe je jouw Steam-wachtwoord kunt wijzigen.

 1. Open Steam en klik op Instellingen (op Mac, klik op Voorkeuren);
 2. Klik op Wachtwoord wijzigen;
 3. Vul jouw huidige wachtwoord in;
 4. Er wordt een e-mail verzonden naar het e-mailadres van het account. Open een nieuw tabblad en controleer jouw e-mail. Kopieer de bevestigingscode die in de e-mail is opgenomen;
 5. Keer terug naar Steam en plak de bevestigingscode in het invoervak;
 6. Voer een nieuw wachtwoord in het daarvoor bestemde vak;
 7. Als het proces is voltooid, ontvang je een bevestigingsmail.

Wachtwoordbeveiliging

Wachtwoordbeveiliging is van groot belang op het gebied van persoonlijke internetveiligheid. Als je vaak online bent en gebruikmaakt van sociale media-profielen, e-mail en streaming-websites, is het essentieel dat je jouw inloggegevens privé houdt. Het kan verleidelijk zijn om gemakkelijk te onthouden wachtwoorden te hergebruiken voor meerdere accounts, maar er is een betere manier.

Met een password manager kun je complexe en willekeurige wachtwoorden genereren voor elke account. Je hoeft je nooit zorgen te maken over het vergeten van jouw inloggegevens, want een password manager zal wachtwoorden voor jou onthouden.

Of je je nu zorgen maakt over hackers of gewoon klaar bent met het vergeten van jouw inloggegevens, het is het risico niet waard: bescherm jezelf met een password manager.

Plaats een reactie