Hoe download je Telegram in 5 stappen?

Telegram is momenteel een van de meest populaire berichtendiensten. De afgelopen maanden heeft Telegram veel aan populariteit gewonnen, mede doordat de ontwikkelaars van de berichtendienst privacy hoog in het vaandel hebben staan. Maar wat als je nog geen Telegram hebt? In dit artikel bespreken wij uitgebreid hoe je Telegram kunt downloaden en installeren.

Inhoudsopgave

Wat is Telegram?

Berichtendienst Telegram is de afgelopen maanden veel in het nieuws geweest, soms in positieve zin en soms in minder positieve zin. Maar wat is Telegram nou eigenlijk precies? In het geval dat je nog niet bekend bent met de berichtendienst, volgt hierna een uitleg. Telegram is een berichtendienst, waarmee Telegram-gebruikers versleutelde en zelfvernietigende berichten, foto’s, video’s, stickers en bestanden kunnen uitwisselen. Telegram is een zogenoemd cross-platform berichtendienst, wat betekent dat de berichtendienst op meerdere besturingssystemen werkt. Hieronder behandelen wij het downloaden van Telegram dan ook op de verschillende besturingssystemen, waarop Telegram te gebruiken is. Telegram is meer dan alleen een berichtendienst, Telegram-gebruiken kunnen ook bellen en videobellen door middel van Telegram.

Hoe download je Telegram voor iOS?

Telegram downloaden voor iOS

Telegram downloaden op iOS, zodat je de berichtendienst kunt gebruiken op je iPhone, iPad en iPod, bestaat uit slechts enkele eenvoudige stappen. Hieronder volgt een uitleg, je kunt Telegram handmatig opzoeken of je kunt de directe link naar de App Store-pagina openen en gebruiken.

 1. Open App Store op jouw iPhone, iPad en iPod (directe link);
 2. Typ Telegram in de zoekfunctionaliteit;
 3. Zoek naar Telegram Messenger in de zoekresultaten;
 4. Druk op Download op de Telegram-pagina;
 5. Telegram wordt nu gedownload naar jouw iPhone, iPad en iPod.

Hoe download je Telegram voor Android?

Telegram downloaden voor Android

Ook het downloaden van Telegram voor Android is zeer gemakkelijk. Je kunt Telegram vinden in de applicatiewinkel van jouw Android-toestel. Zorg ervoor dat je de officiële versie van Telegram voor Android download en installeert. Je kunt ook handmatig het apk-bestand downloaden.

 1. Open Google Play op jouw Android-toestel (directe link);
 2. Typ Telegram in de zoekfunctionaliteit;
 3. Zoek naar Telegram in de zoekresultaten;
 4. Druk op Installeer op de Telegram-pagina;
 5. Telegram wordt nu gedownload naar jouw Android-toestel.

In het geval dat je geen mogelijkheid hebt om Google Play op jouw Android-toestel te gebruiken, kun je ook het apk-bestand los downloaden en daaropvolgend installeren. Je kunt het apk-bestand handmatig volledig gratis en veilig downloaden vanaf de officiële website van de berichtendienst.

Hoe download je Telegram voor Windows?

Het downloaden van Telegram voor Windows gebeurt niet vanuit een applicatiewinkel. Je kunt de Telegram-bureaubladapplicatie het makkelijkst downloaden vanaf de officiële dowloadpagina van de Telegram-bureaubladapplicatie. Zodoende ben je volledig zeker van een gratis en veilige download van de Telegram-bureaubladapplicatie. Nadat je de dowloadpagina geopend hebt, wordt automatisch de juiste versie voorgeschoteld. Indien niet de juist versie wordt aangeboden, kun je handmatig kiezen voor Windows. Ga gelijk van start, hierna vind je de te volgen instructies:

 1. Open de downloadpagina van de Telegram-bureaubladapplicatie;
 2. Klik op Download Telegram voor Windows;
 3. De Telegram-bureaubladapplicatie wordt nu gedownload;
 4. Volg de installatieprocedure van de Telegram-bureaubladapplicatie;
 5. Je kunt nu Telegram gebruiken op jouw Windows-apparaat.

Wil je de Telegram-bureaubladapplicatie niet gebruiken? Overweeg dan Telegram Web!

Hoe download je Telegram voor macOS?

Het downloaden van Telegram voor macOS gebeurt niet vanuit een applicatiewinkel. Je kunt de Telegram-bureaubladapplicatie het makkelijkst downloaden vanaf de officiële dowloadpagina van de Telegram-bureaubladapplicatie. Zodoende ben je volledig zeker van een gratis en veilige download van de Telegram-bureaubladapplicatie. Nadat je de dowloadpagina geopend hebt, wordt automatisch de juiste versie voorgeschoteld. Indien niet de juist versie wordt aangeboden, kun je handmatig kiezen voor macOS. Ga direct van start, hierna vind je de te volgen stappen:

 1. Open de downloadpagina van de Telegram-bureaubladapplicatie;
 2. Klik op Download Telegram voor macOS;
 3. De Telegram-bureaubladapplicatie wordt nu gedownload;
 4. Volg de installatieprocedure van de Telegram-bureaubladapplicatie;
 5. Je kunt nu Telegram gebruiken op jouw macOS-apparaat.

Wil je de Telegram-bureaubladapplicatie niet gebruiken? Overweeg dan Telegram Web!

Hoe download je Telegram voor Linux?

Het downloaden van Telegram voor Linux gebeurt niet vanuit een applicatiewinkel. Je kunt de Telegram-bureaubladapplicatie het makkelijkst downloaden vanaf de officiële dowloadpagina van de Telegram-bureaubladapplicatie. Zodoende ben je volledig zeker van een gratis en veilige download van de Telegram-bureaubladapplicatie. Nadat je de dowloadpagina geopend hebt, wordt automatisch de juiste versie voorgeschoteld. Indien niet de juist versie wordt aangeboden, kun je handmatig kiezen voor Linux. Ga meteen van start, hierna vind je de te volgen handelingen:

 1. Open de downloadpagina van de Telegram-bureaubladapplicatie;
 2. Klik op Download Telegram voor Linux;
 3. De Telegram-bureaubladapplicatie wordt nu gedownload;
 4. Volg de installatieprocedure van de Telegram-bureaubladapplicatie;
 5. Je kunt nu Telegram gebruiken op jouw Linux-apparaat.

Wil je de Telegram-bureaubladapplicatie niet gebruiken? Overweeg dan Telegram Web!

Veelgestelde vragen over Telegram downloaden

Kan je Telegram gratis downloaden?

Ja, het downloaden en installeren van Telegram is gratis. Sterker nog, vermijd websites en applicatiewinkels die aangeven dat je moet betalen om Telegram te kunnen downloaden en installeren. Mogelijk heb je te maken met een valse website of applicatie. Telegram is volledig gratis te gebruiken en kent tot op heden geen betaalde functionaliteiten, aldus de ontwikkelaars.

Is het downloaden van Telegram ingewikkeld?

Nee, het downloaden van Telegram is niet ingewikkeld. Je kunt de bovenstaande stappen volgen om het installatiebestand te downloaden op jouw favoriete apparaat. Het volgen van de bovenstaande stappen, bevatten in het algemeen, niet meer dan 5 handelingen. Ook kun je gebruikmaken van een directe link, welke je meteen verwijst naar de downloadpagina.

Heb je een internetverbinding nodig om Telegram te downloaden?

Ja, je dient te beschikken over een werkende internetverbinding. Om het installatiebestand van Telegram te kunnen downloaden, is toegang tot het internet vereist. Je kunt gebruikmaken van een WiFI-verbinding of een 3G-/4G-verbinding. Mogelijk worden er door jouw provider datakosten in rekening gebracht om het installatiebestand van Telegram te kunnen downloaden.

Kan je het installatiebestand van Telegram veilig verwijderen?

Ja, nadat de installatie van Telegram is voltooid kun je het installatiebestand veilig verwijderen. Het installatiebestand van Telegram is niet meer nodig na een succesvolle installatie van Telegram. Het installatiebestand handmatig verwijderen op iOS of Android is niet nodig. Op iOS en Android wordt het installatiebestand automatisch verwijderd na een succesvolle installatie. Om definitief te stoppen, is het tevens mogelijk om jouw Telegram-account volledig te verwijderen

Plaats een reactie