Hoe gebruik je Telegram Web in 6 stappen?

Telegram Web is een functionele toevoeging op de Telegram-applicatie voor iOS en Android. Want, in het geval dat jouw mobiele telefoon niet beschikbaar is of je jouw mobiele telefoon niet bij de hand hebt, kun je altijd de webversie van Telegram benaderen om alsnog berichten te ontvangen en versturen. In dit artikel bespreken wij uitgebreid hoe je Telegram Web kunt gebruiken, de voordelen en nadelen en of Telegram Web veilig in gebruik is. Laten wij meteen van start gaan.

Inhoudsopgave

Wat is Telegram Web?

De website van Telegram Web

Telegram Web is een voor de webbrowser ontwikkelde variant van Telegram, een variant die geschikt is gemaakt om te gebruiken in een webbrowser. In feite is het dus hetzelfde als de Telegram-applicatie voor iOS en Android, maar dan voor in jouw webbrowser. In het geval dat je nog niet weet wat een webbrowser is, een webbrowser is een applicatie om websites en webapps in te benaderen. Populaire webbrowsers zijn Google Chrome, Microsoft Edge en Mozilla Firefox.

De ontwikkelaars van de privacyvriendelijke berichtendienst hebben zelf een eigen webversie van Telegram uitgebracht. De door Telegram ontwikkelde webversie is dan ook de webversie die wij bespreken in dit artikel. Het is belangrijk dat je alleen de officiële webversie van Telegram gebruikt, die door de ontwikkelaars is uitgebracht. Anders krijg je mogelijk te maken met een valse versie.

Wat is het verschil tussen Telegram Web en de Telegram-bureaubladapplicatie?

Het verschil tussen Telegram Web en de Telegram-bureaubladapplicatie is dat Telegram Web alleen te gebruiken is door middel van een webbrowser en de Telegram-bureaubladapplicatie alleen te gebruiken is na het installeren van de Telegram-bureaubladapplicatie. Voor het gebruik van Telegram Web is het niet vereist dat je programma’s of onderdelen op jouw computer of laptop dient te installeren. Super eenvoudig in gebruik dus. Voor het gebruik van de Telegram-bureaubladapplicatie is het dus wel vereist dat je de Telegram-bureaubladapplicatie installeert op jouw computer of laptop, voordat je deze kunt gebruiken. Hieronder bespreken wij de belangrijkste voordelen en nadelen van Telegram Web ten opzichte van de Telegram-bureaubladapplicatie.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Telegram Web?

  • Snel in gebruiken. Indien je snel een bericht via Telegram wil lezen of versturen, kan het gebruik van Telegram Web daarin gemakkelijk voorzien. Je hoeft namelijk alleen maar de webversie van Telegram in jouw webbrowser te openen, in te loggen op je Telegram-account en je kunt al jouw contacten benaderen en gesprekken openen.
  • Geen installatie vereist. Omdat je gebruikmaakt van Telegram Web in jouw webbrowser, is het niet vereist dat aparte programma’s of onderdelen op jouw computer of laptop worden geïnstalleerd. Je kunt de webversie van Telegram direct vanuit jouw webbrowser benaderen en in gebruik nemen. Dit scheelt opslagruimte op jouw computer of laptop, die je weer andere programma’s en bestanden kunt gebruiken. Opslagruimte is altijd welkom.
  • Minder stabiel in gebruik. Omdat Telegram Web geen op zichzelf staand variant is van Telegram, maar een variant voor in de webbrowser. Kan deze mogelijk minder stabiel aanvoelen, Telegram Web is namelijk afhankelijk van de specificaties van jouw huidige webbrowser. Mocht je jouw webbrowser hebben openstaan met veel tabbladen en zware webapplicaties, kan Telegram Web mogelijk trager functioneren en/of aanvoelen.
  • Minder functies aanwezig. Als je gebruikmaakt van Telegram Web en Telegram-bureaubladapplicatie ga je merken dat Telegram Web minder functies heeft, dan de Telegram-bureaubladapplicatie. Dit heeft te maken met dat het technisch niet altijd te realiseren valt om alle Telegram-functies geschikt te maken voor allerlei webbrowsers.

Waar vind je Telegram Web?

Nu je al het een en ander hebt gelezen over Telegram Web ben je natuurlijk benieuwd waar je Telegram Web kunt vinden en hoe je Telegram Web kunt gebruiken. Hieronder volgen een aantal eenvoudige stappen die je kunt opvolgen om de variant voor in jouw webbrowser te openen:

  1. Open jouw favoriete webbrowser;
  2. Bezoek Telegram Web in jouw webbrowser;
  3. Selecteer het land gekoppeld aan jouw telefoonnummer;
  4. Vul jouw telefoonnummer in gekoppeld aan jouw Telegram-account;
  5. Desgewenst wordt gevraagd om een extra verificatie;
  6. Jouw Telegram-account, inclusief gesprekken en contacten, worden geopend.

In het geval dat je nog niet beschikt over een Telegram-account, dien je eerst een Telegram-account te registeren. Een Telegram-account kun je eenvoudig registeren in de iOS- of Android-applicatie. Een Telegram-account koppel je aan jouw telefoonnummer. Het is niet vereist om in elk geval in te loggen met jouw telefoonnummer, dit kan ook alleen met jouw Telegram-account.

Veelgestelde vragen over Telegram Web

Is Telegram Web veilig te gebruiken?

Ja, Telegram Web is veilig te gebruiken. Gesprekken op Telegram zijn altijd versleuteld en worden alleen ontsleuteld als jij kunt verifiëren dat je de echte eigenaar bent van het Telegram-account. Daarnaast gebruikt Telegram beveiligde verbindingen om jouw Telegram-account te kunnen beschermen tegen aanvallen van kwaadwillenden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat jouw computer, laptop en webbrowser vrij is van virussen en ander kwaadaardige programma’s.

Is Telegram Web gratis te gebruiken?

Ja, Telegram Web is gratis te gebruiken. Zoals de ontwikkelaars van Telegram ook op de officiële website benadrukken, is en blijft Telegram volledig gratis. Er worden geen kosten in rekening gebracht en er zijn geen beperkingen aanwezig, die pas worden opgeheven na betaling. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Er zijn voorbeelden van software en applicaties, die naar verloop van tijd toch tegen betaling werden aangeboden.

Telegram Web of WhatsApp Web gebruiken?

Weet je nog niet zeker welke berichten-app je wilt gaan gebruiken en maak je momenteel gebruiken van concurrent WhatsApp? Elke berichten-app heeft zijn voordelen en nadelen. Daarom hebben wij een handig artikel geschreven met een aantal redenen, waarom het een goed idee is om over te stappen vanaf WhatsApp naar Telegram. Nadat je jouw eigen conclusies hebt getrokken, kun je een weloverwogen keuze maken en kiezen voor WhatsApp of Telegram.

Hoe kun je Telegram downloaden?

De berichten-app is op veel verschillende besturingsystemen beschikbaar, op bijna elk apparaat is Telegram gelukkig wel in gebruik te nemen. Wij hebben een handleiding geschreven over hoe je Telegram kunt downloaden op de meest voorkomende besturingssystemen. Is de berichten-app om wat voor reden dan ook niet op jouw favoriete apparaat beschikbaar? Dan kun je altijd het gebruik van Telegram Web in overweging nemen. Daarmee kun je alsnog Telegram gebruiken.

Hoe kun je jouw Telegram-account verwijderen?

Ben je klaar met het gebruik van Telegram? Dan kun je ervoor kiezen om jouw Telegram-account te verwijderen. Er bestaan diverse manieren om jouw Telegram-account te verwijderen. Het verwijderen van jouw Teelgram-account is niet ingewikkeld en is binnen enkele minuten gerealiseerd, indien jij uiteraard de rechtmatige eigenaar van het Telegram-account bent. In dit artikel bespreken wij hoe je een Telegram-account kunt verwijderen, zonder sporen achter te laten.

Plaats een reactie