Telegram of WhatsApp: 7 redenen om over te stappen

Ben je momenteel een fanatieke WhatsApp-gebruiker, maar overweeg je om Telegram te gaan gebruiken? Deze 7 redenen om over te stappen naar Telegram kunnen jou net het laatste zetje geven. Telegram heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van WhatsApp. Lees hieronder onze bevindingen en ontdek wat Telegram jou kan bieden en waarom je direct moet overstappen.

Inhoudsopgave

Wat is Telegram?

Telegram is momenteel een van de meest gebruikte berichtendienst. Telegram heeft inmiddels 500 miljoen gebruikers wereldwijd en dat geeft wel aan hoe populair de berichtendienst is. Met Telegram kun je eenvoudig en veilig tekstberichten, afbeeldingen, video’s en meer versturen. Maar ook bellen en videobellen behoren tot de mogelijkheden. Daarbij biedt Telegram ondersteuning voor versleuteling, waardoor alleen jij en de ontvanger inhoud kunnen lezen en luisteren.

Waarom overstappen?

Geen telefoonnummer nodig om in te loggen

Een van de meest nuttige voordelen van Telegram ten opzichte van WhatsApp, is dat je geen telefoonnummer nodig hebt om een Telegram-account te kunnen gebruiken. De berichtendienst hoeft namelijk niet gekoppeld te zijn aan een simkaart. Het is daardoor mogelijk om Telegram volledig anoniem te gebruiken. Daarbij is het ook mogelijk om jouw Telegram-account op verschillende apparaten te gebruiken. In eerste instantie is het wellicht niet helemaal duidelijk dat Telegram ook zonder simkaart te gebruiken is, maar deze optie is wel degelijk beschikbaar.

Vreemden kunnen niet zomaar berichten sturen

Waar WhatsApp vereist dat je een telefoonnummer hebt van de ontvanger om een bericht te kunnen versturen, vereist Telegram dat beide gebruikers toestemming moeten hebben gegeven om een bericht te kunnen sturen en ontvangen. Dit betekent dat je contacten moet toevoegen of accepteren alvorens berichten te kunnen verzenden. Dit voorkomt dat vreemden zomaar berichten kunnen sturen en zorgt ervoor dat het ontvangen van spam en ongewenste berichten tot een minimaal niveau wordt gebracht. Dit maakt Telegram een veilige berichtendienst om te gebruiken.

Telegram biedt tijdelijke afbeeldingen

De website van Telegram

Telegram kent de functionaliteit om tijdelijke afbeeldingen te versturen naar de ontvanger. Tijdelijke afbeeldingen vernietigen zichzelf binnen een paar seconden. Handig wanneer je een gewaagde foto of afbeeldingen wilt versturen naar de ontvanger. Ook voorkom je daarmee dat de ontvanger de afbeelding toch weet op te slaan. Je kunt zelf het aantal seconden opgeven, maar de waarde dient te liggen tussen een paar seconden en een minuut. Tijdelijke afbeeldingen die zichzelf vernietigen binnen een paar seconden is een unieke functie voor de berichtendienst.

Telegram ondersteunt tijdelijke tekstberichten

Wil je iets gevoeligs zeggen, maar voorkomen dat jouw tekstbericht wordt opgeslagen door de ontvanger? Naast tijdelijke afbeeldingen, beschikt de berichtendienst ook over de functionaliteit om tijdelijke tekstberichten te versturen naar de ontvanger. Daarmee ben je zeker dat verstuurde tekstberichten niet op het apparaat van de ontvanger worden opgeslagen en kun je vrijwel probleemloos zeggen wat je wilt. Zolang het binnen de geldende regelgeving valt. Ook voor tekstberichten geldt dat de tijdspanne dient te liggen tussen een paar seconden en een minuut.

Telegram is hoger beoordeeld dan WhatsApp

Telegram downloaden voor Android

Waar Telegram op Android met 4,5 ster is beoordeeld, heeft WhatsApp op Android een beoordeling van 4 sterren. Deze beoordeling geldt op moment van schrijven en kan in de loop van tijd wijzigen. Belangrijk om te weten is dat Telegram alleen op Android hoger is beoordeeld. WhatsApp op iOS kent namelijk een hogere beoordeling, dan Telegram op iOS. De beoordelingen geven de algemene kwaliteit van de berichtendienst en de tevredenheid van de gebruikers weer.

Geoptimaliseerd voor gebruik op een tablet

Telegram heeft een geoptimaliseerde weergave voor tablets. Een geoptimaliseerde weergaven voor tablets geeft een fors betere gebruikerservaring, dan het gebruik van een berichtendienst ontworpen voor een telefoon op een tablet. Een geoptimaliseerde weergave zal zich automatisch schalen naar de verhoudingen van een tablet en zorgt ervoor dat alle beschikbaar ruimte zo efficiënt mogelijk door Telegram wordt gebruikt. In het geval dat je WhatsApp wilt gebruiken op een tablet ben je aangewezen op het gebruik van WhatsApp Web, hetzelfde als Telegram Web.

Telegram ondersteunt 25 meer talen

Vertalen van Telegram

Je kunt Telegram in meer verschillende talen gebruiken, Telegram is daardoor voor meer gebruikers wereldwijd interessant. Nu vraag jij je misschien af wat het voordeel is voor jou als Telegram-gebruiker in Nederland? Uiteindelijk heeft dit als voordeel, dat je met (bijna) iedereen van over de wereld kunt blijven communiceren. Dus ook met mensen woonachtig in verre landen, die je hebt leren kennen tijdens vakantie. Op moment van schrijven wordt Telegram aangeboden in 58 verschillende talen en WhatsApp in 33 verschillende talen, een verschil van 25 meer talen.

Veelgestelde vragen over Telegram

Kan je Telegram gratis downloaden?

Ja, het downloaden en installeren van Telegram is gratis. Telegram biedt ondersteuning voor veel verschillende apparaten. Mocht Telegram toch niet beschikbaar zijn op een apparaat, dan kun je altijd nog overwegen om Telegram Web te gebruiken. Pas op met het downloaden van Telegram uit onofficiële bronnen, mogelijk krijg je te maken met een valse website of een valse applicatie. Telegram is tevens gratis te gebruiken en kent tot op heden geen betaalde functionaliteiten.

Is Telegram in het Nederlands beschikbaar?

Ja, Telegram is in het Nederlands beschikbaar. Afhankelijk van de standaard taal op het apparaat, waarop je Telegram installeert wordt de juiste taal gekozen. Mocht Nederlands niet ingesteld worden als de standaardtaal, dan kun je in de instellingen van Telegram alsnog kiezen voor Nederlands. Wist je dat ook kan helpen met het vertalen van de Telegram-applicaties? Je kan hier meer vinden over hoe je meteen een bijdrage levert aan het vertalen van de Telegram-applicaties.

Kun je Telegram-berichten versleutelt verzenden?

Ja, Telegram-berichten kunnen versleutelt verzonden worden. Telegram is mede zo populair geworden, vanwege het hoge niveau aan gestelde privacyeisen. Het speerpunt van de ontwikkelaars is dat ontwikkelaars, overheden en derden niet kunnen meelezen. Telegram maakt daarom gebruik van versleuteling, controleer altijd of versleuteling daadwerkelijk is ingeschakeld in de instellingen van de berichtendienst, mogelijk moet je dit voorafgaand handmatig activeren.

Hoe verwijder je jouw Telegram-account?

Ben je klaar met het gebruik van Telegram of ben je toch voornemend om een andere berichtendienst te gaan gebruiken. Het verwijderen van jouw Telegram-account is eenvoudig en vereist slechts enkele handelingen. Wij hebben een uitgebreide handleiding geschreven, waarin uitgelegd wordt hoe je jouw Telegram-account kunt verwijderen in vijf eenvoudige stappen. Je kan meteen van start gaan en jouw Telegram-account is vervolgens binnen enkele minuten verwijderd.

Plaats een reactie