Tinder-profiel rapporteren in 5 eenvoudige stappen

Er zijn verschillende redenen te bedenken, waarom je een Tinder-profiel wilt rapporteren. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van dat iemand jouw Tinder-profiel, zoals foto’s en biografie, heeft gekopieerd. Of dat iemand kwaadaardige handelingen verricht met zijn of haar Tinder-profiel. In dit artikel bespreken wij hoe je een Tinder-profiel kunt rapporteren middels 5 eenvoudige stappen.

Inhoudsopgave

Voorbereidingen Tinder-profiel rapporteren

De website van Tinder

Voordat wij gaan beginnen met het rapporteren van een Tinder-profiel, dienen er eerst een aantal voorbereidingen te worden getroffen. Zo heb je natuurlijk de beschikking nodig over een Tinder-account en dien je voorzien te zijn van een werkende internetverbinding. Vervolgens log je in met jouw Tinder-profiel op de Tinder-applicatie of op de website van Tinder. Het is belangrijk om op te passen voor valse websites en valse apps. Download Tinder enkel en alleen uit officiële bronnen.

Wat is een Tinder-profiel rapporteren?

Het rapporteren van een Tinder-profiel is niet meer dan een Tinder-profiel kenbaar maken aan de medewerkers van Tinder, vanwege een achterliggende reden. Achterliggende redenen behandelen wij in de volgende alinea. Nadat je een Tinder-profiel hebt gerapporteerd, worden de medewerkers van de dating-app op de hoogte gebracht van het Tinder-profiel. Zij controleren vervolgens of het rapporteren van het Tinder-profiel terecht is en of er andere stappen ondernomen moeten worden.

Waarom een Tinder-profiel rapporteren?

Er bestaan verschillenden redenen, waarom je een Tinder-profiel wilt rapporteren. Voorbeelden zijn: jouw foto’s en/of biografie is gekopieerd, er wordt spam verstuurd vanaf een Tinder-profiel, er is sprake van grof taalgebruik of (seksueel) kwetsende foto’s of je vermoedt dat er een Tinder-nepprofiel dan wel Tinder-bot actief is. Ofwel: elke vorm van verdacht gedrag, waarvan jij vindt dat de medewerkers van Tinder op de hoogte moeten worden gebracht, kun je rapporteren bij Tinder.

Hoe kun je een Tinder-profiel rapporteren?

Een Tinder-profiel rapporteren via de app:

  1. Open de Tinder-app en log in;
  2. Open het desbetreffende Tinder-profiel;
  3. Tik op het menupictogram (drie streepjes);
  4. Kies voor Rapporteren;
  5. Indien gevraagd, bevestig jouw keuze.

Een Tinder-profiel rapporteren via de website:

  1. Open de Tinder-website en log in;
  2. Open het desbetreffende Tinder-profiel;
  3. Tik op het menupictogram (drie streepjes);
  4. Kies voor Rapporteren;
  5. Indien gevraagd, bevestig jouw keuze.

Nadat je een Tinder-profiel hebt gerapporteerd?

Een Tinder-profiel rapporteren

Zoals wij hierboven al kenbaar hebben gemaakt, worden de medewerkers van Tinder op de hoogte gebracht van de door de community gerapporteerde Tinder-profielen. Medewerkers van Tinder gaan vervolgens handmatig toesten of het rapporteren van het Tinder-profiel rechtmatig is geweest. Vervolgens kan er gekozen worden om een eigenaar van een Tinder-profiel te waarschuwen of zelfs een Tinder-profiel volledig te verwijderen, indien dat de beste oplossing is.

Veelgestelde vragen Tinder-profiel rapporteren

Wat is Tinder?

Tinder is een dating-app, waarmee je op eenvoudige wijze nieuwe mensen kunt leren kennen. Het leren kennen van nieuwe mensen werkt aan de hand van een zogenoemd match-systeem, gebaseerd op jouw profiel en interesses. Kom je een interessant Tinder-profiel tegen? Dan kun je deze naar rechts vegen. Voel je niets voor een Tinder-profiel? Dan kun je deze naar links vegen. Nadat je een match hebt op Tinder, kun je een gesprek beginnen en elkaar gaan leren kennen.

Voordelen van een Tinder-profiel rapporteren?

Er zijn diverse voorbeelden te bedenken, waarom het een goed idee is om een Tinder-profiel te rapporteren. Zoals reeds opgegeven breng je door het rapporteren van een Tinder-profiel, de medewerkers van Tinder op de hoogte. De medewerkers van Tinder kunnen vervolgstappen ondernemen. Daarnaast zorgt het rapporteren ervoor dat jullie Tinder-match wordt opgeheven en dat diegene achter het Tinder-profiel jouw (voorlopig) niet meer tegenkomt op de dating-app.

Nadelen van een Tinder-profiel rapporteren?

Het is altijd slim om met verstand een Tinder-profiel te rapporteren. Denk er dus goed over na en wees je bewust van de gevolgen van het rapporteren van een Tinder-profiel. Wij raden dan ook absoluut af om een Tinder-profiel voor de grap te rapporteren. Diegene achter het gerapporteerde Tinder-profiel kan mogelijk lange tijd geen toegang krijgen tot zijn of haar Tinder-profiel. In het uiterste geval wordt zijn of haar Tinder-profiel verwijderd. Wees gewaarschuwd voor de gevolgen.

Slachtoffer van een strafbaar feit op Tinder?

Ben je slachtoffer van een strafbaar feit op Tinder? Dan is het altijd verstandig om een profiel op Tinder te rapporteren. Voorbeelden van strafbare feiten die kunnen plaatsvinden op Tinder zijn: bedreiging, afpersing, smaadschrift en openbaring van een geheim. Mogelijk moet je zelfs meer stappen ondernemen, zoals het doen van aangifte bij de politie. Maak in dat geval ook schermafbeeldingen, foto’s en opnames van het gepleegde strafbare feit en het Tinder-profiel.

Hoe kun je contact opnemen met Tinder?

Heb je behoefte om jouw verhaal voor te leggen aan de medewerkers van Tinder of wil je om een andere reden contact opnemen. Dan zijn er verschillende wegen die je kunt bewandelen. Je kunt voor algemene vragen deze pagina openen om direct contact op te nemen met Tinder. Maar je kunt ook contact opnemen via sociale media met Tinder, zoals via Facebook, Instagram of Twitter. Wij raden in ieder geval aan om contact op te nemen via de officiële website van de dating-app.

Plaats een reactie