Hoe verwijder je jouw Amazon-account in 6 stappen?

Bij sommige bedrijven kan het erg lastig zijn om jouw account te verwijderen en Amazon is er daar één van. Als je niet weet hoe je jouw Amazon-account kunt verwijderen, voel je dan niet slecht. Er zijn immers maar weinig mensen die daadwerkelijk weten hoe dat moet. In deze handleiding behandelen wij de stappen die je moet volgen om jouw Amazon-account te sluiten.

Inhoudsopgave

Voorbereidingen Amazon-account verwijderen

De website van Amazon

Voorafgaand aan het verwijderen van jouw Amazon-account, dien je een aantal zaken geregeld te hebben. Zo dien je natuurlijk in het bezit te zijn van een Amazon-account en dien je ook de rechtmatige eigenaar van dat Amazon-account te zijn. Daarnaast dien je de beschikking te hebben over een internetverbinding. Heb je ooit aankopen gedaan via jouw Amazon-account? Zorg dan dat je een kopie hebt van de belangrijkste gegevens, zoals een factuur van jouw bestellingen.

Waarom zou je jouw Amazon-account verwijderen?

Misschien wil je de zakelijke praktijken van Amazon of het controversiële HR-beleid niet langer steunen. Misschien gebruik je Amazon gewoon niet meer en wil je jouw gevoelige betaalgegevens van het internet verwijderen. Wat de reden dan ook is, het kan in bepaalde gevallen een zinvol idee zijn om jouw Amazon-account te verwijderen. Maar wees vooraf gewaarschuwd, je zal jezelf eerst moeten gaan wapenen met een flinke dosis geduld. Lees hieronder de door te lopen stappen.

Hoe kun je jouw Amazon-account verwijderen?

 1. Ga naar de pagina om jouw Amazon-account te sluiten en log in;
 2. Scroll naar beneden en selecteer de reden voor het sluiten van jouw Amazon-account;
 3. Selecteer Ja, ik wil mijn Amazon account definitief sluiten en mijn gegevens verwijderen;
 4. Klik in het daaropvolgend scherm op Mijn account sluiten;
 5. Amazon zal je een link sturen via e-mail of een sms om jouw keuze te bevestigen;
 6. Druk op de link om het sluiten van jouw Amazon-account definitief te maken.

Wat gebeurt er als je jouw Amazon-account verwijdert?

Er zijn tal van diensten gekoppeld aan jouw Amazon-account die na verwijdering niet meer zullen werken. Je zal ook de toegang tot veel digitale inhoud, beschikbaar op Amazon, verliezen.

Voordat je jouw Amazon-account voorgoed kunt verwijderen, stuurt de klantenservice van Amazon je een e-mail met een gedetailleerd overzicht van wat er zal gebeuren. Maar voordat je dat doet, is het een goed idee om te controleren of er voorbereidingen zijn die je moet treffen.

 • Je verliest de toegang tot al je Amazon-accounts, inclusief Audible.com en accounts op verschillende domeinen in verschillende landen (zoals amazon.nl en amazon.de);
 • Je verliest de toegang tot digitale inhoud die aan jouw Amazon-account is gekoppeld, zoals Kindle-ebooks, digitale muziek, Amazon-apps en Prime-video’s;
 • Je kunt jouw Amazon-cadeaubonnen of andere tegoedbonnen niet meer gebruiken;
 • Je kunt geen artikelen meer terugsturen of laten terugbetalen die je hebt besteld;
 • Je kunt geen boeken meer teruggeven, maar je bent wel aansprakelijk voor alle nog openstaande huurbedragen op dat moment;
 • Je verliest de toegang tot de inhoud van jouw game- en software-bibliotheek;
 • Jouw recensies, berichten en andere sociale inhoud worden verwijderd.

Veelgestelde vragen over Amazon-account verwijderen

Wat kun je met een Amazon-account?

Een Amazon-account geeft jou toegang tot alle diensten van Amazon, zoals de webwinkel, Amazon Apps & Games, Amazon Music, Amazon Prime, Amazon Drive, Amazon Photos en nog veel meer. Jouw Amazon-account kun je volledig inrichten naar jouw eigen wensen en eisen. Zo kun je aangeven wat jouw interesses zijn en wat voor persoon je bent. Amazon zal dan proberen een zo goed mogelijk aanbod voor te schotelen en jou ook verassen met handige aanbiedingen.

Is een Amazon-account verwijderen ingewikkeld?

Nee, het verwijderen van jouw Amazon-account is niet ingewikkeld. Zolang je de bovengenoemde stappen volgt, is het verwijderen van jouw Amazon-account zo gedaan. Zoals je wellicht al gemerkt hebt, is er geen directe knop te vinden die leidt naar het verwijderen van jouw Amazon-account. Je zal daarvoor eerst een speciale pagina op de website van Amazon moeten openen. Op de bovengenoemde pagina vind je een link naar de knop om jouw Amazon-account te sluiten.

Je hebt jouw Amazon-account per ongelijk verwijderd?

In het geval dat je per ongeluk jouw Amazon-account hebt verwijderd, is het verstandig om contact op te nemen met de klantenservice van Amazon. Mogelijk kan de klantenservice van Amazon helpen om jouw Amazon-account te herstellen. Wel is het belangrijk om te begrijpen dat in de meeste gevallen jouw Amazon-account niet hersteld kan worden. Dit heeft te maken met het feit dat jouw Amazon-account permanent is verwijderd. Registreer een nieuw Amazon-account.

Kun je een gesloten Amazon-account heropenen?

Zodra jouw Amazon-account is verwijderd, is er geen weg meer terug. Je hebt geen toegang meer tot jouw Amazon-account en je kunt jouw persoonlijke gegevens, zoals aankoopgeschiedenis en facturen, niet meer inzien. Als je na een tijdje van gedachten verandert en weer besluit gebruik te maken van Amazon-diensten, dien je een nieuw Amazon-account te registreren. Het registreren van een Amazon-account is gratis en geeft je weer toegang tot alle beschikbare Amazon-diensten.

Hoe kun je een nieuw Amazon-account openen?

Je kunt een nieuw Amazon-account openen door de website van Amazon of één van de diensten van Amazon te bezoeken en de pagina te openen die leidt naar het registreren van een nieuw Amazon-account. Meer informatie over het registreren van een nieuw Amazon-account, vind je op de pagina met vragen over het registreren van een nieuw Amazon-account. Het registreren van een Amazon-account is gratis en geeft je weer toegang tot alle beschikbare Amazon-diensten.

Plaats een reactie