Hoe verwijder je jouw Dropbox-account in 5 stappen?

Dropbox staat bekend als de pionier van cloudopslag, het is één van de meest bekende cloudopslag-aanbieders. Het is vrij veilig en gebruiksvriendelijk, maar veel alternatieven bieden meer mogelijkheden omtrent privacy. Hier is een stap-voor-stap uitleg over hoe je jouw Dropbox-account veilig kunt verwijderen en waar je rekening mee moet houden voordat je dat doet.

Inhoudsopgave

Voorbereidingen Dropbox-account verwijderen

De website van Dropbox

Je wilt dus jouw Dropbox-account verwijderen? Dat is natuurlijk mogelijk, maar het is belangrijk de volgende zaken in gedachten te houden. Het verwijderen van jouw Dropbox-account, zorgt ervoor dat ook jouw bestanden in Dropbox worden verwijderd. Download dus altijd een kopie van de bestanden die je wilt bewaren. In veel gevallen zijn verwijderde bestanden namelijk niet meer terug te halen. Ook is het belangrijk dat je de rechtmatige eigenaar bent van het Dropbox-account.

Hoe laat je Dropbox stoppen met synchroniseren?

Wil je jouw Dropbox-account verwijderen, omdat de bestanden te veel ruimte innemen op jouw computer? Het is niet direct nodig om jouw Dropbox-account te verwijderen, stop namelijk eerst met het synchroniseren van Dropbox met jouw computer. Door Dropbox te laten stoppen met synchroniseren, worden jouw bestanden niet meer gedownload naar jouw computer. Volg deze stappen om te stoppen met bestanden en mappen te synchroniseren met jouw computer:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het Dropbox-pictogram in jouw taakbalk;
  2. Klik op het tandwiel-pictogram en selecteer Voorkeuren;
  3. Klik onder Selectieve synchronisatie op Mappen kiezen;
  4. Deselecteer de mappen die je niet wilt synchroniseren met jouw computer.

Vervolgens worden de niet-geselecteerde mappen automatisch van jouw computer verwijderd. Deze mappen zullen natuurlijk nog steeds online beschikbaar zijn. Je kunt de mappen alsnog openen door in te loggen op jouw Dropbox-account en ze vervolgens handmatig op te zoeken.

Hoe download je jouw bestanden in Dropbox?

Je verliest de toegang tot jouw bestanden, zodra je jouw Dropbox-account permanent verwijdert. Download daarom eerst jouw bestanden. Als jouw Dropbox synchroniseert met jouw computer, kun je gewoon naar die map gaan en de bestanden die je wilt bewaren kopiëren naar jouw harde schijf. Als je geen gesynchroniseerde mappen hebt of als sommige bestanden niet zijn gesynchroniseerd, volg dan de onderstaande stappen om handmatig bestanden te downloaden:

  1. Log in op jouw Dropbox-account via de Dropbox-website;
  2. Selecteer de bestanden en mappen die je wilt downloaden;
  3. Klik rechtsboven in het scherm op de knop Downloaden;
  4. Jouw bestanden worden als .zip-bestand gedownload.

Hoe annuleer je jouw Dropbox-abonnement

Voordat je jouw Dropbox-account verwijdert, dien je ook jouw Dropbox-abonnement te downgraden om eventuele verlengingskosten te voorkomen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je uiteindelijk een factuur ontvangt van Dropbox, terwijl je geen gebruik meer maakt van Dropbox omdat je jouw Dropbox-account recent hebt verwijderd. Om dit te voorkomen annuleer je jouw Dropbox Premium-account en kies je voor Dropbox Basic, volg daarom de onderstaande stappen:

  1. Log in op jouw Dropbox-account via de Dropbox-website;
  2. Ga naar de abonnementspagina van Dropbox;
  3. kies voor Dropbox Basic en volg je de instructies op het scherm.

Het is belangrijk om te weten dat je kunt nog steeds kunt gebruikmaken van de voordelen van jouw Dropbox Premium-account tot het begin van jouw volgende Dropbox-factuurdatum.

Hoe verwijder je jouw Dropbox-account?

Wil je daadwerkelijk jouw Dropbox-account verwijderen dan wel sluiten? Doorloop dan de onderstaande stappen. Het verwijderen van jouw Dropbox-account kost slechts enkele minuten en is niet ingewikkeld. Wel is het belangrijk dat je, indien nodig, de bovenstaande stappen hebt doorlopen. Maak een kopie van de bestanden die je wilt bewaren en zorg ervoor dat jouw Dropbox-Dropbox-abonnement is aangepast naar de juiste. Volg vervolgens de onderstaande stappen:

  1. Log in op jouw Dropbox-account via de Dropbox-website;
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de gebruikers-pictogram en tik op Instellingen;
  3. Scroll naar beneden en klik op de knop Account verwijderen;
  4. Vul jouw wachtwoord in en kies reden, klik vervolgens op Permanent verwijderen;
  5. Jouw Dropbox-account is nu permanent verwijderd.

Na het verwijderen van jouw Dropbox-account, kun je ook veilig Dropbox van jouw computer verwijderen. Wil je jouw Dropbox-account verwijderen op Android of iOS? Helaas kun je jouw Dropbox-account niet verwijderen vanuit de mobiele Dropbox-app op iOS of Android. Als je Dropbox op jouw telefoon of tablet wilt verwijderen, moet je je alsnog aanmelden vanuit een mobiele webbrowser op jouw Dropbox-account en de hierboven beschreven stappen uitvoeren.

Veelgestelde vragen over Dropbox-account verwijderen

Wat kun je met een Dropbox-account?

Een Dropbox-account heb je nodig om gebruik te kunnen maken van de functionaliteiten van Dropbox. Zo kan je met een Dropbox-account bestanden uploaden, bewerken en downloaden. Een Dropbox-account kun je al gratis registreren, ook kun je een betaald abonnement afsluiten. Met een betaald abonnement kun je gebruikmaken van alle premium-functies van de clouddienst. Waaronder meer opslagruimte, meer gebruikers en functies toevoegen voor gedeelde links.

Is een Dropbox-account verwijderen ingewikkeld?

Nee, het verwijderen van jouw Dropbox-account is niet ingewikkeld en is meestal binnen enkele minuten gerealiseerd. Om jouw Dropbox-account op een zo efficiënt mogelijke manier te verwijderen, kun je de bovenstaande stappen volgen. Zoals reeds aangegeven is het belangrijk dat je een kopie hebt gemaakt van de bestanden die je wilt bewaren. Wees je bewust van de risico’s. Een verwijderd Dropbox-acount kan in de meeste gevallen niet (volledig) teruggehaald worden.

Je hebt jouw Dropbox-account per ongelijk verwijderd?

Dat is vervelend! Afhankelijk van het soort Dropbox-abonnement kun je mogelijk jouw Dropbox-account herstellen. In het geval dat je een particulier abonnement hebt bij Dropbox, neem dan contact op met de clouddienst om te achterhalen wat de mogelijkheden zijn. Verwijderde teamleden van een Dropbox Business-abonnement kunnen door de beheerder van het abonnement hersteld worden. Lees dit artikel om een niet-actief Dropbox-account te herstellen.

Kun je een gesloten Dropbox-account heropenen?

Nadat jouw Dropbox-account is gesloten, worden de resterende bestanden van het Dropbox-account verwijderd en kun je je niet meer aanmelden bij het Dropbox-account via dropbox.com of de apparaten waarop je de Dropbox-app hebt geïnstalleerd. Nadat je de eerste e-mail hebt ontvangen, heb je nog 90 dagen om je aan te melden bij het Dropbox-account, voordat het wordt gesloten. Je kunt hier meer informatie vinden over het beleid dat Dropbox momenteel hanteert.

Hoe kun je een nieuw Dropbox-account openen?

Ben je toch van gedachten veranderd? Dat is natuurlijk geen probleem! Dan kun je gemakkelijk een nieuw Dropbox-account registreren. Je kunt een nieuw Dropbox-account openen door je opnieuw aan te melden. Je ontvangt dan een nieuw Dropbox-account die je kunt gebruiken. Het registreren van een nieuw Dropbox-account is gratis en binnen enkele minuten gerealiseerd. Je kunt een nieuw Dropbox-account registreren door je aan te melden met een e-mailadres, Google of Apple.

Plaats een reactie