Hoe verwijder je jouw Tinder-account in 4 stappen?

Heb je eindelijk jouw ware liefde gevonden of gewoon genoeg gehad van het vegen naar links of rechts? Dan is het misschien tijd om een pauze te nemen van online dating en je Tinder-profiel te verwijderen. Volg deze handleiding om erachter te komen hoe je jouw Tinder-account kunt verwijderen. Het verwijderen van jouw Tinder-account is eenvoudig en kost enkele minuten.

Inhoudsopgave

Voorbereidingen Tinder-account verwijderen

De website van Tinder

Voorafgaand aan het verwijderen van jouw Tinder-account, is het belangrijk een aantal zaken geregeld te hebben. Zo dien je natuurlijk te beschikken over een Tinder-account. Maar ook een werkende internetverbinding is nodig om het verwijderen van jouw Tinder account door te zetten. Nadat jouw Tinder-account is verwijderd, kun je tevens besluiten om de Tinder-app te verwijderen.

Het verwijderen van de app, verwijdert jouw account niet

In tegenstelling tot de meeste mobiele applicaties laat deze dating-applicatie je niet zo gemakkelijk gaan. Het verwijderen van de Tinder-app van je toestel, betekent niet dat je jouw Tinder-account hebt verwijderd. Je Tinder-profiel blijft actief, samen met al je foto’s, matches en berichten. Dit is niet noodzakelijkerwijs een slechte zaak, want je kunt terug in het spel wanneer je maar wilt. Het enige wat je hoeft te doen is de app opnieuw te downloaden en je aan te melden.

Als je echter definitief wilt stoppen, kan het achterlaten van je Tinder-profiel problemen veroorzaken. Als je aan het daten bent of gelukkig getrouwd bent, kan je partner of hun vriend je per ongeluk op het platform vinden en vragen “Waarom ben je nog steeds actief op Tinder? Ben je op zoek naar iemand anders?”. Je gegevens kunnen ook kwetsbaar blijven in hun systemen.

Hoe kun je jouw Tinder-account verwijderen?

Jouw Tinder-account verwijderen
  1. Open de Tinder-app en tik op het pictogram van jouw Tinder-profiel in de linkerbovenhoek van het scherm. Klik in het daaropvolgend scherm op Instellingen;
  2. Scroll naar beneden tot het einde en klik op Account verwijderen;
  3. Hier kun je kiezen of je jouw Tinder-account wilt verbergen of jouw Tinder-account definitief wilt verwijderen. Kies Verwijder mijn account om jouw Tinder-account te verwijderen;
  4. Je zult Tinder een reden moeten geven om te vertrekken. Voordat je jouw account definitief verwijdert, zal Tinder jou ook vragen of je jouw Tinder-account wilt verwijderen of alleen maar wilt pauzeren. Kies daaropvolgend voor Mijn account verwijderen.

Gefeliciteerd! Jouw Tinder-account is succesvol verwijderd. Merk op dat het verwijderen van jouw Tinder-account jouw Tinder Plus-abonnement niet annuleert. Je zult dit handmatig moeten doen door de App Store of Google Play Store te bezoeken en Tinder Plus-abonnement te annuleren.

Waarom zou je Tinder verwijderen?

Je hebt last van Tinder-bots of Tinder-nepprofielen

Net als bij catfishing gebruiken kwaadwillenden Tinder-nepprofielen en Tinder-bots om te bedriegen. Tinder-bots vereisen minder onderhoud en kunnen meerdere mensen tegelijk bedriegen. Je kunt een Tinder-bot herkennen aan het ongerepte Tinder-profiel, de korte reactietijd en willekeurige antwoorden die geen verband lijken te houden met de door jouw gestelde vragen.

De hackers achter dergelijke profielen zullen ook proberen je te lokken om op verdachte links te klikken of je provocerende foto’s toesturen. Echter, als je niet reageert op dergelijke verzoeken zullen hackers meestal stoppen met je intimiderende berichten toe te sturen. In het geval dat dit niet gebeurt, blijf altijd ongewenste berichten op Tinder rapporten en neem contact met Tinder.

Je hebt last van catfishing

Sommige Tinder-gebruikers zullen proberen je voor de gek te houden door jouw te laten denken dat ze iemand zijn die ze niet zijn. Ze kunnen de foto’s en persoonlijke informatie van andere Tinder-gebruikers stelen om valse Tinder-accounts aan te maken. Als je merkt dat iemands Tinder-profiel en communicatie te goed is om waar te zijn, praat je wellicht met een hacker.

Zulke gebruikers kunnen je in een later stadium proberen te overtuigen om geld over te maken, cadeaus te kopen of om op verdachte links te klikken die malware bevatten. Ze kunnen je ook vragen om hen risicovolle foto’s te sturen die ze later kunnen gebruiken om jouw te chanteren of ze kunnen genoeg informatie verzamelen om jouw identiteit te stelen en zelfs te misbruiken.

Je hebt last van phishing

Hackers gebruiken Tinder ook voor phishingcampagnes. Ze kunnen jouw Tinder-profiel opmerken, jouw contactgegevens opvragen en je vervolgens e-mailen met de vraag om jouw inloggegevens te bevestigen of om schadelijke links te openen. Mogelijk wordt je zelfs gevraagd om jouw betalingsgegevens te verifiëren, wat Tinder nooit zou vragen als je een gratis abonnement hebt.

In het geval dat je last heb van phishing op Tinder is het ten alle tijden verstandig om het desbetreffende Tinder-bericht te rapporten bij Tinder. Gerapporteerde berichten op Tinder kunnen namelijk onderzocht worden en de herkomst daarvan kan mogelijk leiden naar de diegenen die achter het versturen van de phishing-berichten zitten. Elke Tinder-gebruiker heeft daar profijt van.

Je hebt last van spyware

Kwaadwillenden versturen spyware om ongewenst mee te kunnen kijken op jouw telefoon, laptop op tablet. Veelal gebeurt dit in negatieve zin. Je het het vaak niet door dat spyware is geïnstalleerd, maar je kunt er wel veel tegen doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van spyware. Het belangrijkst is om nooit verdachte links te openen, verstuurd door mensen die je niet kent.

Spyware is nooit leuk en het kan zelfs voor irritatie zorgen. Net zoals in het geval van Tinder-bots, Tinder-nepprofielen, catfishing en phishing geldt ook voor spyware dat je elk gerelateerd bericht aan spyware het best kunt rapporteren. Met gerapporteerde Tinder-berichten kunnen de ontwikkelaars de herkomst van het Tinder-berichten onderzoeken en maatregelen treffen.

Plaats een reactie